Dizi ekibi

Hepimizin bildiği Alacakaranlık serisiyle birlikte hayatımızda büyük bir yer kaplayan vampir ve kurt adam karakteri popülaritesini hala koruyor desek yalan söylemiş olmayız. Filmlerdeki ve kitaplardaki vampir ve kurt adam karakterleri özellikle gençlerin ve fantastik-kurgu sevenlerin ilgisi dahilinde olduğundan, bu karakterler pek de küçümsenemeyecek bir seyirci kitlesine hitap ediyor demektir.  Alacakaranlık’tan sonra birçok vampir ve kurt adam karakterini içinde bulunduran film izledik ve bu filmler hala yapılmaya devam ediyor.

Fakat bunun haricinde öyle bir dizi yapıldı ki adından bir hayli söz ettirdi. Eminim siz de izlemeseniz bile adını duymuşsunuzdur meşhur ‘Vampir Günlükleri’nin. Şu an 5. sezonunun çekimleri devam eden dizide geçen sezon itibariyle bazı değişiklikler yaşandı. Köken vampirler olarak bildiğimiz kardeş vampirler diziden ayrılarak yeni bir projede yer aldılar. Son bölümlerde Vampir Günlükleri biraz olsun hayran kitlesinden kaybetti diyebiliriz. İzleyiciler dizinin karmaşıklığından ve gittikçe içinden çıkılmaz bir hal alan konusundan şikayet etmeye başlamışlardı ki buna bir çare olarak köken vampirleri diziden çıkarmaya karar verdiler. Haliyle dizideki karmaşıklık biraz olsun giderilmiş oldu. Fakat hepimizin de bildiği bir söz vardır, ‘Boynuz kulağı geçermiş’. Burada da durum tam anlamıyla öyle oldu. IMBDden 8.0 puan alan Vampir Günlüklerini 8.2 puanla geride bıraktı The Originals. 3 Ekim’de yayın hayatına merhaba diyen yeni dizinin başrollerini Joseph Morgan (Niklaus), Daniel Gillies (Elijah), Claire Holt (Rebekah) paylaşıyor. Chris Grismer’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosunu Julie Plec üstleniyor.

Diziden bir sahne

Dizinin konusu ise basitçe şöyle: Cadı olan anneleri tarafından kara büyüyle vampire dönüştürülen kardeşler dünya üzerindeki ilk vampirlerdir ve bu yüzden kendilerine köken vampirler denmektedir; aynı zamanda ölümsüzdürler. Klaus ise melezdir yani hem kurt adam hem vampirdir. Vampirler ölü sayıldığı için üreyemezler; fakat kurt adam özelliğinden dolayı mucizevi bir şekilde baba olacağını öğrenen Klaus ne yapacağını şaşırır ve olaylar bunun etrafında gelişecektir.

Dizi ilk bölümden kendi hayran kitlesini oluşturmaya başladı. Özellikle Vampir Günleri’ni izleyenler; yani karakterlere hakim olanlar diziye ilk bölümünden bağlanıyorlar. Filmin görsel efektlerine de bir hayli önem verilmiş olduğu gözden kaçmayacak bir ayrıntı. Amerikan yapımı filmde en çok dikkat çeken özelliklerden biri de Klaus karakterinin mükemmel İngiliz aksanı. Eğer sizin de biraz olsun ilginizi çektiyse izleyin derim.

 

Leave a Reply