Sen de sinema ve televizyon sektörüne adım atmak istiyorsan “Şimdi Değilse Ne Zaman?” demenin vakti geldi!

Ankara Film Evi yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan CerModern Uygulamalı Sinema Atölyeleri Ankara’daki öğrenci toplulukları, blog yazarları, üniversite temsilcileri ve GazeteBilkent Kültür-Sanat Birimi’nin de katıldığı Tanışma Toplantısı’nda tanıtıldı!

fotoğraf

Ankara Film Evi Yapımcısı Didem Aybergin ve CerModern İcra Kurulu Üyesi Helün Fırat katılımcılarla sohbet ederken

Ankara Film Evi yetkilileri ve Cer Modern’in kurucusu, İcra Kurulu Üyesi Helün Fırat’ın katılanlarla yakından ilgilendiği toplantıda Uygulamalı Sinema Atölyeleri’nin yanı sıra Ankara’daki sinema sektörünün canlandırılması için neler yapılabileceği, Ankara’nın bu alandaki potansiyeli, CerModern etkinliklerinin Ankaralı sanatseverler için önemi ve onlara ulaşabilirliği de konuşuldu.

fotoğraf (1)

Ankara Film Evi Yetkilileri, Helün Fırat ve GazeteBilkent Kültür Sanat Birimi’nden Kübra Çalık ile Yağmur Yıldızhan

16 Kasım‘da başlayacak olan CerModern Sinema Atölyeleri, ilk haftasında herkese açık ve ücretsiz olacak. Atölyelerin içeriği ve katılımları konusunda tereddüt eden herkesin detaylı bilgi edinebileceği ve işleyişi yakından görebileceği bu ilk hafta sonrasında, dileyenler kayıtlarını yaptırabilecekler.

cermodern-sinema-atölyeleri

Her Başkentli sinemaseverin kendine uygun bir atölye bulabilmesini hedefleyen projede yönetmenlikten oyunculuğa, dizi yazarlığından, belgesel yapımcılığına kadar pek çok uygulamalı atölye mevcut. “Film Yapım ve Yönetim”, ” Kamera Önü Oyunculuğu”,  “Film Senaryosu Yazarlığı”, “Televizyon Dizisi Yazarlığı”, “Belgesel Film Yapım ve Yönetimi”, “Kurgu” ve “Film Analizi ve Sinema Eleştirmenliği” Atölyeleri sinema ve televizyon sektörünün duayenlerinin eğitimi ve danışmanlığı ile gerçekleştirilecek. Can Dündar, Nebil Özgentürk, Yüksel Aksu ve daha pek çok birbirinden değerli ismi ağırlayacak olan proje Ankara’daki sinema potansiyelini daha da pekiştirmeyi ve desteklemeyi amaçlıyor.

Katılımcıyı bu sektörün her alanı hakkında geliştirmeyi amaçlayan atölyelerde katılımcılar kendi projelerini üretecek ve yürütücü eğitmenler eşliğinde projelerini geliştirme şansı bulacaklar. İlk haftasında ücretsiz olan program 16 Kasım 2013 – 9 Şubat 2014 tarihleri arasında her hafta sonu gerçekleştirilecek.

 

Atölyelerin ana programı:

Film Yapım Yönetim (Yürütücü Eğitmen: Aziz Alaca): Cumartesi 11:00- 15:00

Film Analizi ve Sinema Eleştirmenliği: Cumartesi 15:00 – 19:00

Belgesel Yapım Yönetim (Yürütücü Eğitmen: Musa Ak): Pazar 11:00 – 15:00

Sinema Yazarlığı (Yürütücü Eğitmen: Arzu Özer): Pazar 15:00 – 19:00

Televizyon Yazarlığı (Yürütücü Eğitmen: Hazel Sevim Ünsal): Pazar 15:00 – 19:00

Kurgu (Yürütücü Eğitmenler: Thomas Balkenhol, Umut Emre Gözütok): Pazar 11:00 – 15:00

 

Kayıt ve detaylı bilgi için

http://cermodern.org/contents/show/22

Gamze Canan Özbekler – 0 312 310 00 00 / 125

gamze.ozbekler@cermodern.org

Leave a Reply