Renklerine Göre Sinema, Ruh Halimize Göre Filmler: MevsimSinema

Evet yanlış okumadınız, renklerine ve ruh hallerimize göre daha Ankara Film Festivali’nin tadını henüz damaklarımızda hissederken, yepyeni filmlerle bizleri kavuşturmaya hazırlanan MevsimSinema adlı şahane bir etkinlik bekliyor Ankaralılar’ı. Bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak etkinlik 20-26 Aralık tarihleri arasında Büyülü Fener sinemasında bizlerle buluşacak.

Film artı, Büyülü Fener ve Denk Ajans’ın katkılarıyla hazırlanan program, fiyatlarıyla da yüz güldürüyor. Öğlen 12.30 seanslarını tek fiyatta 7  TL’de sabitleyerek, izleyiciyi maddi tedirginlikten de kurtarıyor. Diğer saatlerde ise tam biletler 11 TL, öğrenci biletleri 9 TL olarak belirlenmiş.

Ankara ise bu kış filme doydu ve doymaya da devam ediyor desek yanılmış sayılmayız. Vizyona giren peş peşe iddaalı filmler, Ankara Film Festivali, Ankara Tiyatro Festivali derken sanata doyduk ve MevsimSinema ile de sanatı kucaklamaya tüm ayazlara rağmen devam ediyoruz.

Etkinlik; 20 Aralık Cuma günü saat on iki buçukta “Okul Yolunda” adlı filmle açılışını yapacak.

“Okul Yolunda” 2013 yapımı, Pascal Plisson’ın yönetmenliğindeki bir belgesel film.

Film, “Çoğunlukla çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakacağımızı merak ederiz. Peki bu dünyaya nasıl çocuklar bırakacağız?”  diye soruyor önce, sonra dünyanın dört farklı yerinden dört farklı hayatlardan çocukları bizlere sunarak bu soruya cevap arıyor. Fransız yapımı bu Belgesel MevsimSinema’nın en çok dikkat çekecek olan filmleri arasında gösteriliyor. Filmi güzel yapan unsur ise aslında hepimizin yaşamı boyunca çok kolay bir şekilde elde ettiği şeylerin bu çocukların hayalleri olması. Gidip görülmeli.

Gösterimde yer alan bir diğer film ise “Ömer Beni Öldürdü”. Fransa, Fas ortak yapımı olan filmde Faslı bir bahçıvanın Fransa’da suçsuzluğunu ispat etmesini konu alıyor. Film farklı bir ülkede verilen hukuk mücadelesini çarpıcı bir konuyla ele alıyor.

2011 yapımı “Ömer Beni Öldürdü”nün yönetmen koltuğunda Roschdy Zem oturuyor.

 Fransız sinemasının popüler oyuncularından Roschdy Zem’in yönettiği film, filmdeki  ana karakter Ömer Raddad’ın öyküsünü anlatıyor. Raddad’ın hapiste başından geçenler meselenin insani boyutunu gözler önüne sererken; haksız suçlamalar, karartılan deliller, ayak sürüyen yetkililer tam bir hukuk rezaleti portresi çiziyor. Irkçılık ve ayrımcılığın Fransa için güncel bir sorun olduğunu hatırlatıyor. Film 21 ve 23 Aralık tarihlerinde görülebilir. Kaçırılmamalı!

MevsimSinema ve bunun gibi daha nice etkinliklere bir Ankaralı olarak ev sahibi olmak dileklerimle. Bu bağımsız festivalde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim.

Program:

12:30
15:00
19:00
21:00
20 Aralık
Cuma
Okul Yolunda
Ilo Ilo
Ömer
Heli
21 Aralık
Cumartesi
El Gusto
Ömer Beni Öldürdü
Sefer Tası
Memleket
22 Aralık
Pazar
Balığa Gidiyorum
Ömer
Heli
Benim Babam Benim Oğlum
23 Aralık
Pazartesi
Zürafa
Ömer Beni Öldürdü
Sefer Tası
Muhammed Ali’nin Davası
24 Aralık
Salı
Ilo Ilo
El Gusto
Benim Babam Benim Oğlum
Okul Yolunda
25 Aralık
Çarşamba
Ömer
Memleket
Balığa Gidiyorum
Heli
26 Aralık
Perşembe
Muhammed Ali’nin Davası
Benim Babam Benim Oğlum
Zürafa
Sefer Tası

Program, fragman ve her türlü detay için: http://www.mevsimsinema.com/

Leave a Reply