Tolga Çevik’in 2014 yılbaşında Arkadaşım Hoşgeldin ismiyle tekrar ekranlara dönen doğaçlama skeçlerden oluşan programını televizyondan takip edenler olarak, cumartesi günü onu Ankara Congresium’da, sahnede canlı olarak izleme fırsatı bulduk. Her izleyişimde beni gülmekten kırıp geçiren “arkadaşım”, Tolga Çevik, gizemli, görünmeyen yönetmen olarak aklımızda yer etmiş Fırat Parlak (her ne kadar artık birçok yerde yüzünü görmüş olsak da), piyanist “minik” ve ekibe yepyeni bir soluk ve renk veren Ezgi Mola, cumartesi günü ikinci kez Ankaralı izleyicilerle buluştu.

3

2007 yılında TV8’de yayınlanmaya başladığında Komedi Dükkanı çoğumuzun adını henüz duymadığı kendi halinde bir eğlence programıydı. Tolga Çevik’e o zamanlar eşlik eden Salih Kalyon ayrıldıktan sonra sırasıyla TRT1 ve StarTv’de yayın hayatına devam eden program Tükiye’de bir ilki gerçekleştirmesiyle biliniyor. Çoğunuzun bildiği üzere, her ne kadar hala inanmak istemeyenler olsa da, program tamamen doğaçlama, herhangi bir metin ya da senaryo olmadan gerçekleşiyor. Daha önceden belirlenen bir temaya uygun olarak kostümler hazırlanıyor ve oyunun geri kalanı tamamen sahnede kimi zaman seyircilerin, kimi zaman çeşitli konukların katılımıyla ortaya çıkıyor. “Hiç mi bir plan yapılmıyor önceden?” diye ısrarla sorup inanmak istemeyenler haklı çünkü, tiyatronun en zor formatı belki de hiçbir metine bağlı kalmadan tamamen doğaçlama bir oyun çıkarmak ve izleyenleri de böylesine güldürmeyi başarmak.

1

Komedi Dükkanı kısa sürede; tek başına bile her anlamda sahneye doldurabilen, sevimli, sempatik, doğal tavırlarıyla içimizin ısındığı Tolga Çevik’i ekranda görmeye alıştığımız bir program oldu. İşte bu yüzden belki de yönetmenle çatışmasını izlemekten keyif aldığımız, maceradan maceraya koşan “arkadaşım”ın ekranlara veda ettiğini duyunca bu kadar şaşırdık. Programın bitişini “Her şeyin bir miladı var. Çok inandığım bir projeydi, yaptım, ne mutlu ki insanlar da beğendi. Ama benim daha iyisini de yapabilmem ve çıtayı bundan daha yükseğe taşıyabilmem gerekiyor. Devam etseydi, tekrara düşmek kaçınılmaz olacaktı. O yüzden de zirvedeyken bitirdim.” sözleriyle açıkladı Tolga Çevik. Fakat üç yıl aradan sonra sahneyi çok özlediğini söyleyen Tolga Çevik’i izleyici de çok özlemişti. Geri dönerken bir değişiklikle, programın erkek egemen kadrosuna bayan bir isim ekleyerek döndü. Patron Mutlu Son İstiyor filminde birlikte rol aldığı Ezgi Mola da ekibe katıldı.

Her ne kadar Tolga Çevik zamanında programın miladını doldurduğunu düşünmüş olsa da dün akşam Congresium’un 3000 kişilik Gordion Auditorium’unda tek bir boş yer bile olmaması izleyicinin bu konsepti hala ne kadar sevdiğinin bir göstergesi.

gordion

22 Mart’ta kısa sürede biten biletler nedeniyle izleme fırsatı bulamadığım Arkadaşım Hoşgeldin’de cumartesi günü tüm izleyiciler olarak oldukça keyifli bir üç saat geçirdik. Her gösteride olduğu gibi Tolga Çevik’in sahneye izleyici çağırmasını bekleyen oldukça istekli bir izleyici kitlesi vardı. Seyircilerin de katkısıyla, Tolga Çevik ve Ezgi Mola’nın İspanyol danslarıyla, Özer Atik’in şarkıları ve müziğiyle zenginleşen gösteri bütün izleyicilerin beklentilerini karşılamış olmalı ki hepimiz yüzümüzde bir tebessümle ayrıldık. Şimdilik ne zaman ekranlara veda edeceğini bilmediğimiz Arkadaşım Hoşgeldin’i daha uzun bir süre keyifle izleyeceğe benziyoruz.

 

 

Leave a Reply