Eşsiz Oyun Performansı : ASUS ROG G750JZ

Asus son zamanlarda performansıyla öne çıkan Republic of Gamers serisine güçlü özellikleriyle yeni bir notebook ekledi. Bilgisayarı çoğunlukla oyun amacıyla kullanan kullanıcılara yönelik geliştirilen bu serinin son bilgisayarı, notebook hakkındaki tüm standartları adeta alt üst ediyor.

Asus oyuncu dizüstü bilgisayar modellerinde rakiplerine adeta taş çıkarıyor. ROG serisinin G750 modelini güncelleyerek performansı önemli ölçüde artıran ASUS oyun notebooklarındaki standartları üst düzeye çıkardı. Asus bu yeni dizüstüyle, masaüstü bilgisayar seviyesinde güç ve performansı kullanıcılarına sunuyor. Şimdi bu muhteşem bilgisayarın özelliklerine biraz da yakından bakalım.

Asus-G750jz-design

İşlemci

4. Nesil Intel Core i7-4700HQ 4 Çekirdekli işlemciyle 2.4 Ghz hız sunan Asus, Turbo Boost teknolojisiyle bu hızı 3.4 Ghz’e kadar çıkartıyor.

Ekran ve Ekran Kartı

Notebook 17.3 inç LED ve FULL HD, 1920*1080 piksel çözünürlüğe, yansıma yapmayan bir ekrana sahip. Ayrıca ekranda 3D teknolojisi de bulunuyor. Asus notebookla birlikte NVIDIA 3D gözlük de hediye ediyor.

Nvidia GeForce GTX 880M DDR5 paylaşımsız 4 GB ekran kartıyla pixellere adeta doyacaksınız. Nvidia’nın bu güçlü ve yeni ekran kartıyla notebookun performansı üst düzeylere çıkıyor. Asus’a özgü TurboMaster özelliği sayesinde de kritik anlarında ekran kartının hızını yüzde 5’e kadar arttırabiliyorsunuz.

Nvidia ShadowPlay sayesinde en heyecanlı oyun deneyimlerinizi kaydedip paylaşabileceksiniz. GTX 880M ekran kartı oyuncular için cidden büyük bir önem taşıyor. Bu ekran kartıyla hıza doyacaksınız.

NVIDIA Ürün Müdürü Brian Choi ASUS G750JZ ile ilgili olarak, “ASUS G750JZ performans ve stil anlamında sınırları zorlamaya devam ediyor. GeForce GTX 880M GPU ile dizüstü bilgisayarlar için en yüksek performansın sunulduğu G750JZ, kesinlikle her oyun severin rüyalarını süsleyecek bir cihaz.” dedi.

Sistem Belleği ve Disk Kapasitesi

16 GB DDR3 Ram(32 Gb’a kadar yükseltilebilir) bu notebook için gayet yeterli görünüyor.

256 GB SSD ve 750 GB HDD ile toplamda 1 TB disk kapasitesine sahip. SSD sayesinde bilgisayardaki hızınızı dudak uçuklatacak biçimde arttırabilirsiniz. Oyunları ve sistemi SSD’ye kaydederek hız konusunda hiçbir sorun yaşamayacaksınız.

Ses

ASUS SonicMaster ses teknolojisi ve Bass Eye dahili subwoofer ile birlikte bize, oyunu adeta canlı yaşatan çok zengin 2.1 çevresel ses deneyimi sunuyor. AudioWizard yazılımı sayesinde , beş adet ön tanımlı ses profiliyle tüm çevresel koşullar için en uygun ses çıkışı seçiminizi yapabilirken, kendinize  özel ses profilleri de oluşturabilirsiniz. ASUS, oyunlarda en iyi ses deneyimini arayan oyuncuların seçiminin kulaklıklar olduğunu biliyor. Bu yüzden G750JZ, 600 ohm dirençlik üst sınıf kulaklıklarla uyumlu, yüksek kaliteli bir kulaklık amfisiyle geliyor.

Bağlantı

4 port USB 3.0 girişi, bluetooth 4.0 teknolojisi, Blu-Ray RW sürücü ve 1 HDMI girişine sahip bilgisayar kablosuz bağlantıda da üstün performans sunuyor.  Wireless-N 1202 ile donatılmış olan notebook kablosuz bağlantıda 300 Mbps hıza ulaşabiliyor.

Trinity görüntüleme teknolojisi sayesinde HDMI 1.4 ve DisplayPort 1.2 arayüzleri ile bilgisayarınıza 3 adede kadar harici ekran bağlayabilirsiniz. Bu sayede oyun esnasında farklı uygulamaları da kullanabilirsiniz.

Her Koşulda Soğuk Bir Bilgisayar

GT750JZ bakır ve birbirinden bağımsız olarak çalışan çift fanlı akıllı soğutma sistemine sahip. Hem CPU, hem de GPU kendilerine özel, sistem gereksinimlerine göre en uygun seviyede ve birbirinden bağımsız olarak çalışan, ısı nakil borusu temelli güçlü soğutma sistemine sahip. Bu da bilgisayarı gerçekten soğuk bir bilgisayar yapıyor. Arka tarafa konuşlandırılmış fanlar sayesinde de fanlar çıt çıkarmıyor.

Ek Özellikler

-410x318x17-58 mm boyut

720p HD Webcam

-Windows 8.1 Pro

-Çoklu Dokunmatik Kontrole Sahip TouchPad

-2-in-1 Kart Okuyucu

-Dahili Subwoofer

-Beyaz Arka Aydınlatmalı Klavye

-5900 mAh 8 hücreli pil(BatteryBoost ile 2 kata kadar uzun pil ömrü)

-140o açılabilen ekran

-4.8 kg ağırlık

Fiyat

Ürünün Türkiye fiyatı 6000 Tl civarında şu anda sadece internet mağazalarında bulunuyor.

[box_dark]Kaynak[/box_dark]

ChipOnline

Leave a Reply

1 comment

  1. Semih Bir

    Aferin. Güzel Yazı.