Baharın gelip güneşin kendini göstermesiyle birlikte, 2015 için festival zamanı geldi çattı demiştik. Yazın keyfini doyasıya çıkarmak, kıştan kalan karanlığı üzerimizden atmak, enerji depolamak ve güneşe merhaba demek için düzenlenen festivallerin ikincisi sizlerle:

Babylon Soundgarden 2015

soundgarden

Mavinin ve yeşilin her tonunda zaman geçirip, Kilyos kıyılarında bahara merhaba diyebileceğiniz Babylon Soundgarden bu yıl birbirinden renkli, keyifli ve ilginç yeni isimlerle sizlerle. 23 Mayıs’da Babylon Kilyos’da gerçekleşecek festivalin bu yıl dikkat çeken isimlerinden bazıları; karanlık, romantik ve atmosferik pop parçalarıyla ünlenen Anna Calvi, indie rock’un efsane isimlerinden Wild Beasts, acid house ve teknonun en önemli projelerinden Acid Arab. Ayrıca, psikedelik rock ve folk rock’ın son dönemdeki ünlü grubu Goat ile Nijeryalı saksafon efsanesi Orlando Julius ve grubu The Heliocentrics ve DJ setiyle T.E.E.D. de festivalde bizimle olacak.

Kilyos sahnesinde:  TEED, Maverick Sabre, Anna Calvi, Orlando Julius, Mode XL

Red Bull Music Academy’de: Kim Ann Foxman, Nathan Fake, Acid Arab, Mo Kolours, Zahed Sultan, Dengue Dengue Dengue, Ah Kosmos, Kerem Akdağ, Ece Özel

Radyo Babylon’da: Wild Beasts, Goat, Gaye Su Akyol, Ayyuka, Baths

İstanbul Sahnesi’nde: Selim Saraçoğlu, Kalben, Can Kazaz, Nilipek, TSU!

Daha fazla bilgi için: http://soundgarden.babylon.com.tr/

Ekşi Fest

Kutsal bilgi kaynağı Ekşi Sözlük‘ün kutsal eğlence kaynağı Ekşi Fest, bu yıl 30 Mayıs‘ta hem eğlencenin dibine vurmak, hem de dünyaca ünlü müzisyenlerle bahara merhaba diyip müziğe doymak için Life Park İstanbul’da sizlerle.

Sektörün en prestijli ödülü olan Ace of M.İ.C.E. Ödülleri’nde 2014’ün En İyi Özel Festivali seçilen Ekşi Fest’te bu yıl ana sahnede Elijah Wood+ Turquoise Wisdom, DJ Fitz, Grup Ses Beats, Che Sudaka, Dub Inc., La Rue Ketanou, The Wanton Bishops, Bandista ve Carmen Souza sahne alacak. Alternatif sahnede ise ribali, Cem Başak, Burcu Tatlıses, Cemiyette Pişiyorum, Ars Longa, Road Side Picnic, 90 BPM, Frapan, Biz ve Cem Başak sizlerle olucak.

Festivalin en büyük sürprizi ise; Türk müzik tarihinin en önemli isimlerinden Selda Bağcan ve Tel Avivli surf rock gubu Boom Pam’in bir araya gelerek Selda Bağcan’ın klasikleşmiş parçalarını orkestrayla tekrar canlandırdıkları projeleri Selda & Boom Pam. Bu ekip Türkiye’de ilk kez Ekşi Fest sahnesinde olacak.

Daha fazla bilgi için: http://eksifest.com/

1st Harvest Festival

Harvest-Festival-300x190

Bu yıl ilki düzenlenecek 1st Harvest Festival; hem yıllardır KüçükÇiftlik Park’ta müziğin ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler, hem de Türkiye’ye ilk defa gelen grupların performansları kaçırmamak için harika bir fırsat. Breezeblocks, Taro, Fitzpleasure isimli şarkıları milyonlar tarafından dinlenen, Britanya Mercury ödüllü, iki Brit Ödülü için de aday gösterilen Alt J ve Danimarka’dan çıkan en güzel şeylerden biri olan indie rock grubu Mew, KüçükÇiftlik Park’ın hasadında müzikseverleri muhteşem bir canlı müzik deneyimine bekliyor.

Daha fazla bilgi için: http://www.biletix.com/etkinlik/SKURE/TURKIYE/tr

Yazı dizisinin birinci kısmını şuradan okuyabilirsiniz: http://gazetebilkent.com/2015/05/01/festivallerle-dolu-2015-yazina-merhaba/ 

Leave a Reply