Huzur Sesli Kadın Jehan Barbur Ankara’da

Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olan Jehan Barbur’un müzikle olan ilişkisi üniversite yıllarından sonraya denk düşüyor. Konservatuvar okumak istese de, babası istemediği için müzik hayallerini üniversiteden sonrasına bırakmıştır. Üniversite yıllarında amatör olarak tiyatro ve müzikle ilgilenmiştir. Beyrut doğumlu olan Jehan Barbur, üniversiteye gelene kadar İskenderun’da yaşamış üniversiteyi bitirdikten sonra müzik hayatına başlamak için İstanbul’a taşınmıştır.

İlk albümü Uyan ile müzikseverleriyle buluşmuştur.

Jehan Barbur ilk albümü Uyan ile müzikseverlerle buluşmuştur.

Farklı gruplarda solist olarak bulunmuş, birçok dizinin müziklerine sesiyle ya da yazdığı sözlerle katkıda bulunmuştur. Bülent Ortaçgil’in teşviki ile ilk albümü olan Uyan’ı 2009 yılında çıkarmıştır. Gidersen, Leyla, Tesadüf şarkıları benim bu albümde sevdiğim şarkılardan birkaçı.  Bir sene sonra ikinci albümü Hayat ile hayranlarını bir kez daha sevindiren Jehan Barbur’un,  bu albümdeki Seni Seviyorum şarkısı Ankaralılar’ın çok sevdiği Behzat Ç. Dizisinin 2012 sezon finalinde yer almıştır.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=r347Ex9SBJQ

“Tükendim içinde, biliyorum / Bitirdim kendimi, görüyorum.”

Jehan Barbur 23 Ekim'de Ankara Passage Pub'da

Jehan Barbur 23 Ekim’de Ankara Passage Pub’da

Son albümü Sarı ise Eylül, 2012’de raflardaki yerini almıştı. Müziklerinde çok farklı seslerin, müzik türlerinin izlerini hissetmek mümkün.  Bülent Ortaçgil, İncesaz, Ezginin Günlüğü ve Birsen Tezer’in izlerini görüyorum ben zaman zaman. İnsanı rahatlatan bir ses ve fazlasıyla düşündüren sözlerin müthiş uyumu olarak tanımlayabiliriz Jehan Barbur şarkılarını

Ankara’ya sıklıkla konsere gelen Jehan Barbur’un ekim ayı konserlerinde iki  de Ankara konseri yer alıyor. 23 Ekim’de Ankara Passage Pub, 25 Ekim’de ise Sakarya Radio Pub’da sevenleriyle buluşacak olan Jehan Barbur, 30 Ekim’de İstanbul Ghetto’da konser verecek.

Geçen sene yine Passage Pub’da verdiği konserine gitmiştim. Yeni albümünde şarkılarla da orada tanışmıştım. En çok Eskiden şarkısı etkilemişti beni. Canlı performansı kesinlikle dinlenmesi gerek!

Entelektüel birikimi ve mütevazı duruşuyla, sesiyle olduğu kadar gönlümü de çoktan fethetmiş olan Jehan Barbur’un; müzik, edebiyat kısaca sanat adına ürettiklerini hayranlıkla takip ediyorum.

Edebiyatla da ilgilenen Jehan Barbur’un Aykırı Akademi’deki yazılarını okumak isteyenler için:

http://aykiriakademi.com/haber/haber-goster/154–ya-bugun-sonsa-.html#

Ötekileştirildiğimiz bu dönemde, öteki olarak adlandırılabilecek çok şeyi kendisinde barındıran ama aslında sadece bizden, içimizden biri olan Jehan Barbur’u sosyal medya ağlarında takip etmek isteyenler için:

https://twitter.com/barburjehan

Kaynaklar:

http://www.jehanbarbur.com/

http://www.zaman.com.tr/pazar_soz-ve-muzik-jehan-barbur_825307.html

Leave a Reply