Ekranlarda canlandırdığı bambaşka karakterlerle evlerimize konuk olan, deneyimli tiyatro oyuncusu Sumru Yavrucuk, tek kişilik bir müzikli komedi ile yazın sevenlerinin karşısında olacak. Willy Russell’in ‘Shirley Valentine’ adlı oyunundan uyarlanan ‘Shirley’ tek kişilik bir monolog.

sumru yavrucukSumru Yavrucuk denilince hemen aklımıza ‘Yabancı Damat’ (2005) yada ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ (2010) gibi diziler gelse de, kendisini İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan ve Tiyatro bölümlerinde okumuş başarılı bir tiyatrocu ve oyuncu olarak tanımlamak daha doğru olacaktır. 1991 yılında Altın Portakal, 1992 yılında da Altın Koza ödüllerini kazandığı film ‘Seni Seviyorum Rosa’ ile 17. Afife Tiyatro Ödülleri ve 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’ni kazandıran ‘Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi’ bunlardan sadece ikisi. ‘Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi’ oyunu da Shirley gibi tek kişilik bir oyun. Umut adlı karakteri canlandırdığı bu tek perdelik oyunda, İstanbul’da yaşayan bir transseksüelin anıları, hayalleri ve yaşadığı zorlukları kendisine özgü mizahi bir dille anlattı Sumru Yavrucuk.

 

Sumru Yavrucuk’un hem rol aldığı hem de yönetmeni olduğu Shirley ise, Tebdil-i Mekan Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelerle buluşturuluyor. Evren Ercan tarafından Türkçe’ye çevirilen oyunun dekor tasarımı Nurdan Aliyazıcıoğlu, ışık tasarımı ise Yakup Çartık imzasını taşıyor. Haziran’da oynamaya başlayacak oyunda; bütün hayatını  evine, çocuklarına ve eşine adamış ama mutsuz olan bir kadının hikayesine tanık olacağız. Bütün günü mutfakta geçen bu kadını, duvarlarla konuşurken görürseniz şaşırmayın. Zira hayallerini ve korkularını paylaştığı ‘kişi’ bu duvar. En yakın arkadaşının kazandığı iki kişilik tatil Shirley Valentine’in hayatını tamamıyle değiştirecektir. Oyunun orjinalinde Shirley Valentine, Yunanistan’a tatile gider fakat Türkçe’ye uyarlaması olan Shirley’de Bodrum’a tatile gidecektir kahramanımız.

IMG_0375-610x250Sizler de Shirley’in kendini yeniden keşfetttiği bu macera dolu tatilinin bir parçası olmak yada Sumru Yavrucuk’un hayran bırakan oyunculuğunu izlemek isterseniz; 26 Haziran’da Bodrum-Gümüşlük Akademisi’nde gerçekleşecek prömiyerinin ardından, 28 Haziran Çeşme, 29 Haziran Bornova ve 30 Haziran Karşıyaka’daki oyunlarını kaçırmamanızı öneririm. Ayrıca, Shirley ekim ayından itibaren İstanbullu tiyatroseverlerle de buluşacak.

(Not: İki senedir içerisinde bulunduğum ve bana çok şey kattığına inandığım GazeteBilkent’teki son yazımdı bu. Şimdi sadece üniversiteden değil, bir parçası olduğum GazeteBilkent’ten de mezun olmanın tatlı bir hüznü var içimde. Başta Kültür-Sanat birimi olmak üzere, bütün GazeteBilkent ailesine bana kattıkları ve yaşattıkları bütün güzellikler için teşekkür ediyorum.)
Kaynak

Leave a Reply