Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

İlki 2008 yılında yapılan, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından gerçekleştirilen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, bu yıl da 7-8-9 Kasım tarihlerinde katılımcılarını bekliyor olacak. Bu yıl İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Balıkesir, Bodrum, Çanakkale, Diyarbakır, Hopa, İzmir ve Trabzon’da eş zamanlı olarak yürütülecek film festivalinde; belgesel, film ve konuşmacılar katılımcılarla bir araya getirecek.

Poster2014Peki, nedir Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali? Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız ‘sürdürülebilirlik’ kavramına; üç temel ayağı olan çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik bakış açılardan bakarak genel bir dünya görüşüne sahip olmak amacıyla düzenlenen bir festivaldir. Bu noktadan hareketle, sürdürülebilir bir yaşam için ortaya atılmış düşünce sistemlerini, eylemleri izleyicilerle paylaşarak hem sürdürülebilirliğe olan inancı artırmayı hem de bu konuda çözüm önerileri üretmeyi amaçlıyorlar. Bu festival, sanatın gücünden yararlanarak, sürdürülebilir bir yaşam adına, izleyenlere yeni bir bakış açısı kazandıracaktır.

12320 belgesel ya da kısa filmin gösterileceği etkinlikte aynı zamanda 81 konuşmacı yer alacaktır. “Kimin Umurunda? , Eymir Neden Paylaşılamadı?, “Sürmeye Devam: Otomobil Rüyası” , “Yeşil Yuva Projesi” festivalde gösterilecek kısa film ve belgesellerden birkaçı. Ulaşım planlaması alanında çalışan Erhan Öncü ve Prof. Dr. Hüseyin Polat Ankara’daki festivalde konuşmacı olarak bulunacaklar. Toplumun her kesimden insanı bir araya getirerek bütünlükçü ve kapsayıcı olmayı amaçlayan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin bütün etkinlikleri ücretsizdir.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin gerçekleşeceği  yerler ve salonlar:

Adana Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi
Ankara TED Üniversitesi Kongre Salonu
Antalya MMO Kongre ve Sergi Salonu
Balıkesir Salih Tozan Toplantı ve Kültür Merkezi
Bodrum Bodrum Beledyesi Nurol Kültür Merkezi
Çanakkale Erkan Yavuz Deneysel Sanat Atelyesi
Diyarbakır Cegerxwin Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi
Hopa AÇÜ HOPA İİBF Konferans Salonu
İstanbul- Avrupa Pera Müzesi (8-9 Kasım)Salt Beyoğlu (7 Kasım)

Salt Galata (7-8-9 Kasım)

İstanbul- Anadolu Caddeboston Kültür Merkezi
İzmir Fransız Kültür Merkezi
Trabzon Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi

 

Salonlar ve programlarla ilgili detaylı bilgi için:

http://www.surdurulebiliryasam.org/festival-2014/salonlar-ve-program/

Leave a Reply