Hayatınızda çok yoğun dönemlere girersiniz, çalışmaktan, bir şeyleri yetiştirme çabasından kendinize vakit ayıramazsınız. Vizyona giren ve çok izlemek istediğiniz filme gitmeyi ertelersiniz. Üç günde bitireceğiniz kitap 3 haftadır baş ucunuzda duruyordur. Ruhunuzu dinledirmek için yanınızda bir tek müzik vardır. Okula giderken, trafikte, 5-10 dakika içinde sevdiğiniz şarkılarını dinleyebileceğiniz vakitler oluşturursunuz. İşte tam öyle yoğun bir dönemde bir arkadaşımın attığı link sayesinde tanıştım Su Soley ile.

su soley

 

1981 Ankara doğumlu sanatçı müzikle iç içe büyümüş. Çocukken gitar ve perküsyon dersleri almış. Her ne kadar cazın güzel sesi desem de başlıkta, latin, punk, popüler tarzda müzikler de yapmakta… Sadece müzikle yetinmemiş, sporun birçok dalıyla da uğraşmış. Su sporlarında Türkiye çapında birçok ödül almış.  Önce ODTÜ’de Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği’ni bitirmiş. Bu sırada Ankara Devlet Tiyatroları’nda yardımcı oyunculuk ve Ankara Çağdaş Sanatlar Tiyatrosu’nda Dans ve Ritim Gösterileri Koreograflığı yapmış. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvar’ında “Müzikal Tiyatro Oyunculuğu” eğitimine başlamış. Sizin anlayacağınız on parmağında on marifet bir ses Su Soley.

 

su soley 2Eğer benim gibi bu zamana kadar hiç dinlemediğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Bir çok reklam için söz ve beste yapmış hatta çoğumuzun diline dolanan Cappy reklam müziği Su Soley’e ait…

Ajda Pekkan, Yalın ve Teoman’ın geri vokalistliğini üstelenen Su Soley, 2013’de ilk solo albümü “Dengesizim” i çıkardı, bence çok da başarılı bir albüm olmuş. Çok sık olmasa da Ankara, İstanbul , Eskişehir’de konser veren sanatçının konser tarihlerini resmi internet sitesi www.susoley.com‘dan takip edebilirsiniz.

 

Dinlediğim ilk şarkısı “Bu Yaz” benim favorim oldu bile. Umarım siz de beğenirsiniz.

 

Su Soley – Bu Yaz

 

 

Leave a Reply