Yorucu ve dopdolu geçen bir haftayı daha geride bıraktık. Sınavların, ödevlerin ve projelerin son hızla devam ettiği bu haftalarda kendimize zaman ayırmamız ne kadar güç olsa da güncel haberlerden uzak kalmayalım. Gerilim, komedi ve aksiyon gibi her izleyici kitlesine hitap edecek türler vizyona girdi. Haftasonunuzu değerlendirmek isterseniz bu hafta vizyona giren yapımları sizlerle paylaşacağım. İyi seyirler!

Sen Kiminle Dans Ediyorsun? (17 Kasım / IMDB: – / 111 dk)

Komedi türündeki filmler bence vizyona giren filmler arasında en zorlu görevi üstlenen yapımlar oluyor. Farklı komedi anlayışları olan büyük bir kitleden geçer not almak sanıldığı kadar kolay değil. Komedinin dozu ve esprilerin kalitesi gibi birçok sebep birçok Türk yapımı komedi filminin sessizce kaybolmasına ya da hitap ettiği daha küçük çaplı kitlesiyle bir süre sonra unutulmaya mahkum oluyor. Türkiye’de komedi alanındaki başarılı isimlerden Burak Aksak‘ın filmi “Sen Kiminle Dans Ediyorsun?” bu hafta vizyona giriyor. Bir dönemin fenomen dizisi “Leyla ve Mecnun”un senaristliğini yapan Aksak, absürd komedi türünü bizlere sevdirdi. Filmleriyle de tanınan ve festivallerde birçok ödüle layık görülen bir isim. “Sen Kiminle Dans Ediyorsun?”, yönetmenin yanı sıra güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor; özellikle Avrupa Yakası diziyle kalplerimizi fetheden ve birçok başarılı yapımda yer almış Binnur Kaya, oyunculuğuyla son zamanların yükselişe geçen isimleri Demet Özdemir ve Uraz Kaygılaroğlu, Yalan Dünya dizisiyle dikkatleri üzerine çeken Okan Çabalar

Ailesinin kaybından sonra hayata tutunmak için bir çıkış yolu arayan Aysel, Şengül Dans Okulu‘na yazılmasıyla birlikte mutlu olabilecek midir? Dans, ana karakterimizin yaralarını sarmak dışında birbirinden güzel insanlarla hayatını zenginleştirebilecek midir?

Kardan Adam (17 Kasım 2017 / IMDB: 5.2 / 119 dk)

Gerilim ve polisiye türünde bu hafta kullanılan figür kış günlerinin belki de en sempatik ismi oluyor: kardan adam! Bir gerilim filminde tüylerimizi diken diken eden karakterin bir kardan adam olması alışılmamış bir fikir. Fragmanını uzun bir süre önce gördüğüm film açıkçası ilgimi çekmişti. Bir kardan adamın cinayetler işleyebileceği ürkütücü bir ayrıntı. Karlı ve soğuk bir kış günü okulunuzdan ya da işinizden çıkmış evinize doğru yürüyorsunuz. Evinizin yakınındaki ıssız sokaktan geçerken sırtınızda bir kartopunun soğukluğunu hissediyorsunuz. Bu kartopu kim tarafından ve neden size atılmış olabilir? Kardan adamların sevimliliğini hiçe sayan onları kendi alametifahrikası olarak kullanan akıl sağlığını kaybetmiş katil, karlı kış günlerine dehşet saçmaktadır. Katil kimdir ve cinayetlerin sebepleri nedir?

IMDB puanı da göz önüne alındığında beklentisi yüksek bir film olduğu kanısında olmamakla birlikte serin geçen günlerde gerilim dolu dakikalar için izlenesi bir yapım olduğunu düşünmekteyim.

Kutsal Geyiğin Ölümü (17 Kasım 2017 / IMDB: 7.8 / 121 dk)

Başrollerini Nicole Kidman ve Colin Farrell‘ın paylaştığı film dram ve fantastik türlerinde ilgi çekici bir konuya sahip. Colin Farrell ile “The Lobster” filminde de birlikte çalışan yönetmen Yórgos Lánthimos, fantastik film türünde oldukça başarılı bir isim. 2015 yılında vizyona giren The Lobster filminde ilişkiler üzerine alışılmamış bir distopya çizmekteydi. İlişkilerinde başarılı olamayan insanların mutlu bir birliktelik yaşamaları için son şansları ürkütücü bir oteldeki ruh eşlerini bulmalarına bağlıdır. Başarısız olan insanlar hayatlarının geri kalan kısmını seçtikleri bir hayvanın bedeninde geçirmek zorundadırlar. Fantastikseverler için incelenmesini tavsiye ettiğim bir film. Eleştirilerinde Stanley Kubrick etkilerinin hissedildiğinin altı çizilen Kutsal Geyiğin Ölümü, bu haftanın ses getiren yapımlarından biri olabilir.

Tanınmış bir kardiyovasküler cerrah olan Dr. Steven Murphy ve oftalmolog (göz hastalıkları uzmanı) olan eşi Anna, korumaları altına aldıkları yetim genç Martin’in gerçek yüzünü gördükleri zaman hem kendileri hem de iki kızları için her şey çok mu geç olacaktır?

Jutice League: Adalet Birliği (17 Kasım 2017 / IMDB: 7.8 / 120 dk) 

Aksiyon ve bilimkurgu türlerinin bu haftaki vizyon filmi Justice League: Adalet Birliği, en ünlü DC Comics karakterlerini bir araya topluyor. Batman, Superman, Wonder Woman, Flash ve Aquaman gibi popüler isimleri birlikte izleme imkanı buluyoruz. Yeni müttefiki Wonder Woman ile insanlığın iyiliği için savaşmaya devam eden Batman, Superman’in fedakarlıklarından ilham almıştır. Her şey planladıkları gibi gitmeyen ikili büyük bir tehditle karşı karşıya kalınca güçlü bir ekip kurma ihtiyacı duyarlar. Yenilmezler takımı kurma filmi DC ya da Marvel dünyalarının farklı kombinasyonlarla seyircilerin beğenilerine sundukları bir fikir olsa da farklı yorum ve oyunculuklarla izlemekten zevk alınan bir konu olduğunu düşünmekteyim çünkü her kahraman kendine özgü kişilik özelliklerine sahip bu yüzden her olaya verdikleri tepki ya da güçlerini kullanış şekilleri farklı. Bu nedenlerden dolayı kültleşmiş “yıldızlar takımını toplama fikri”nin eskimediğini söyleyebilirim. Haftaya bilimkurgu ve macera tadında bir başlangıç yapmak isteyenler için bir seçenek.

 

                                              Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

Kaynakça

Vecteezy: Free Pop Corn Box and Movie Cinema Vectors

www.beyazperde.com

www.imdb.com

Leave a Reply