Sıcak yaz aylarını geride bırakıp (biliyorum, çok çabuk geçti.), kendimizi sonbaharın serinliğine bıraktığımız şu günlerde gerçek hayata dönme vaktimiz geldi. İster yeni okul yılına başlıyor isterseniz de çalıştığınız işe dönüyor olun, tatil modundan çalışma moduna geçişi yumuşatmak için sarılabileceğiniz kitapları siz okuyucularımız için seçtim. Böylece hem zihnen yeni bir çalışma dönemine hazırlanabilir hem de motivasyonunuzu üst seviyelere taşıyarak yüksek enerjili bir geri dönüş yapabilirsiniz.

Çizginin Dışındakiler (Outliers)

“Bazı insanlar neden daha başarılı olur?” sorusunun cevabını aramak için yola çıkan Malcolm Cladwell, doğdunuz yerden tarihine kadar başarıyı etkileyen birçok araştırmayı kitabında paylaşıyor. Bana göre kitapta öne sürülen hipotezlerden en etkileyicisi ise 10 bin saat kuralı. Bir işte başarılı olmak için 10 bin saat çalışmak gerektiğini öne süren ve bu örnekten hareket eden yazar, Beatles’ın müzik dünyasını değiştiren kariyerinden Bill Gates’e kadar başarının asla tesadüf olmadığını kanıtlıyor. Tabi başarılı olmak için sadece zeka ve hırsın yetmediğini de. Yeni çalışma döneminde bu kitaba mutlaka göz atın ve değerli saatlerinizi nasıl başarıya giden adımlar olarak inşa edebileceğinizi düşünmeye başlayın derim.

Damn Good Advice (for people with talent!)

damn good advice ile ilgili görsel sonucu

Amerikan reklam dünyasında 50’li yıllardan beri hakimiyetini koruyan Gerge Lois’in grafik ve eğlenceli anlatımıyla tasarım, reklamcılık ve girişimcilik üzerinden iş hayatında uygulamanız için verdiği dürüst ve filtresiz tavsiyeler bu kitapta yer alıyor. Müşterilerle iletişimden yaratıcılığa, ikna kabiliyetlerini geliştirmekten akıldan çıkmayacak işler üretmeye kadar her konuda Lois, eşsiz deneyimlerini paylaşıyor ve okuması çok keyifli bir hayat rehberiyle karşımıza çıkıyor. İlerlemek istediğiniz kariyer ne olursa olsun herkesin bu kitaptan öğreneceği bir şey var.

Jeff Bezos ve Amazon Çağı

Yıllardır aklında olan bir fikri hayata geçirme cesaretiyle başlayıp şu anda 1 trilyon dolar değere ulaşan bir imparatorluğun kurucusu konumuna ulaşan Jeff Bezos’un Amazon’u sıfırdan kuruş hikayesi eminim sizleri de etkileyecek. Wall Street’teki düzenli işinden ayrılma riskini alıp internetten kitap satma hayaliyle kurduğu Amazon, çok çalışmanın, gerekli yerlerde risk almanın, kendine ve ekibine güvenmenin harika bir öyküsü. Brad Stone tarafından kaleme alınan kitap, içinde girişimcilik ruhu taşıyan herkese bir ders niteliğinde.

Görsel Kaynaklar:

Kapak:https://www.pexels.com/photo/pile-of-books-in-shallow-focus-photography-264635/

Görsel 1:https://www.idefix.com/Kitap/Outliers-Cizginin-Disindakiler-Ba/Egitim-Basvuru/Is-Ekonomi-Hukuk/Yonetim-Is-Gelistirme-Kalite/urunno=0000000303463

Görsel 2:https://www.amazon.com/Damn-Good-Advice-People-Talent/dp/0714863483

Görsel 3:https://www.amazon.com/Aradigin-Hersey-Jeff-Bezos-Amazon/dp/6052990740/ref=sr_1_fkmr0_1?s=books&ie=UTF8&qid=1537470142&sr=1-1-fkmr0&keywords=jeff+bezos+be+amazon+%C3%A7a%C4%9F%C4%B1

Leave a Reply