Good Omens: Bir İblis ve Bir Meleğin Dünya’yı Kurtarma Denemesi

EP_6_Day_70_0153.ARW

Neil Gaiman, beni Sandman’i ile kendisine bağlamış bir yazar. Romanlarını daha okumaya zaman ayırmış olmasam da, gerek röportajlarını gerek verdiği dersleri izledim ve yazdıklarına bakış şekli ve yakaladığı estetik, gördüğüm kadarıyla Sandman ile çok bağdaşık bir şekilde, algılanamaz üst varlıkların gündelik dünya ile kesişimlerini anlatıyor. Discworld serisinin yazarı Terry Pratchet ile beraber yazdıkları Good Omens kitabı da bu kategorinin içindeydi. Gerçekdışının günlük hayata gölgesinin düştüğü çoğu esere de balıklama bir şekilde atlayan ben için de, Good Omens’in mini-dizisinin çıkmış olması harika bir haberdi.

6 bölümlük, Amazon Prime için çıkan mini-dizi, çoğu kitap uyarlamasının aksine çok başarılı. Tabii ben kitabı okuyanların  yalancısıyım. Uyarlama olması haricinde, kendi başına yorumlamarsam da gerçekten eğlenceli, ilgi çekici bir konusu olan, izlemesi kolay, 6 saatlik bir eğlence sunuyor Good Omens izleyiciye.

Deccal’in Dünya’ya gelip kıyameti başlatması gerekirken, beceriksiz bir grup satanist rahibe yüzünden bebeklerin karışması sonucu, küçük iblis bebeğin yanlış aileye gitmesi başlatıyor hikayeyi. David Tennant’ın oynadığı Mick Jagger’ı andıran bir mizaca sahip, Cehennem’in Dünya üzerindeki işlerini yerine getiren iblisi Crowley ve Michael Sheen’in canlandırdığı tatlı bir derecede burnu havada ve sıcak, Cennet’in eli ve kolu olan Aziraphale’i arasındaki Adem ve Havva’dan beri süren dinamik, kıyametin başlayacak olması ile tamamen değişiyor. Önceden birbirlerini nötrlemek üzerine olan kimyaları, Dünya’da geçirdikleri onca zamandan sonra buraya ısınmaları ve kıyamet ile başlayacak olan savaşta sevdikleri bu yaşamı kaybetmek istememelerinden ötürü, evriliyor ve beraber hem Cennet’in hem Cehennem’in beklediği kıyameti bir şekilde önlemek adına beraber çalışmaya karar veriyorlar.

Dizinin renkleri, çekimleri, tonu, diyaloglar asla izleyici yormuyor. Çok kucaklayıcı ve rahat bir havası estetiği var ama bir o kadar da dolu bir alt metne sahip. Açıkçası ilk başta, internette gezen görselleri yüzünden kötü bir prodüksiyona sahip olduğunu düşündüğümden, izlemek istememiştim, ancak dizi hiç öyle değilmiş, hatta tam tersine harika animasyonlara ve çekimlere sahip. Bu sıcak yaz günlerinde, kafanızı çok yormadan, belki de aileniz ile, bir şeyler izleme arayışındaysanız, kesinlikle bakmanızı öneririm.

Leave a Reply