Merhaba değerli sinemaseverler!

Bu ay sizler için izleyip bahsetmek istediğim üç tane fragman seçtim. Bu fragmanlar ilgi çekici olduğunu düşündüğüm, gerçekten güzel ya da ilginç olacağını tahmin ettiğim üç filme ait. Yorumlarımı okurken izlemek isterseniz diye de fragmanların linklerini aşağıya bırakıyorum.

  1. Joker

Şüphesiz milyonlarca kişinin heyecanla beklediği bir film Joker. Ünlü çizgi roman karakterini Joaquin Phoenix’in canlandıracağını duyduğumuzdan beri bekliyorduk bu fragmanı. Geçmişte bu ünlü karakteri oynayan isimler düşünüldüğünde Phoenix’in üzerindeki baskının küçümsenemeyecek boyutta olduğunu tahmin edebiliriz ancak fragmanda görüldüğü kadarıyla da oldukça iyi bir iş çıkarmış olduğunu söylemek mümkün. Bugüne kadar izlediklerimizden farklı olarak bu filmin Joker’i bir yan karakter olarak almak yerine tamamen onun hikayesine odaklanarak, onu görmemizi ve anlamamızı sağlamak amacıyla yapıldığını görebiliyoruz. Annesiyle olan ilişkisi, maruz kaldığı zorbalıklar, toplumdan dışlanmışlığı, yaşadığı psikolojik dengesizlikler gibi, onu Joker olmaya iten birçok farklı nedenin işlenmiş olduğu anlaşılıyor fragmandan. Konunun ilginçliğinin yanında, fragmanın da müzikleriyle, seçilen sahneleriyle oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim, henüz izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

Heyecanla beklediğimiz bu filmin 4 Ekim tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

  1. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Otuz beş kadını öldürdüğü bilinen, kendisinin ise bu sayının otuz beşten çok daha fazla olduğunu iddia ettiği, Amerika’nın en çok tanınan seri katillerinden biri olan Ted Bundy’nin hayatını anlatıyor Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Bundy’yi Zac Efron canlandırıyor. Seri katilin suçlarını ve yıllara uzanan korkunç hikayesini anlatan film, Liz Kendall’ın, yani Ted Bundy’nin altı yılını birlikte geçirdiği sevgilisinin perspektifinden yazılmış. Kendall’ın gerçek ismi aslında Elizabeth Kloepfer ancak Ted Bundy ile yaşadıkları ile ilgili bir kitap yazdığında bu kitabı Liz Kendall ismini kullanarak yayımlıyor Kloepfer. Kitaba göre Bundy’nin korkunç cinayetleri, ilişkilerinin beşinci yılında başlıyor ve Liz şüphelenmeye başladıktan sonra bile uzun bir süre boyunca Bundy onu zekasıyla ve etkileyiciliğiyle bir şekilde ikna etmeyi başarıyor.

İnsanların sık sık yakışıklı, zeki ve eğitimli biri olarak bahsettiği Bundy’nin bu oldukça ilginç, kan donduran hikayesini anlatan filmde, Ted’in yaşadığı, seri katil olmasını tetiklemiş olabilecek olaylara da değinilip değinilmediği ise bir merak konusu bana sorarsanız.

Filmle ilgili akıllarda oluşan önemli bir soru ise, böyle bir filmin çekilmesinin ve Netflix gibi dünyaca ünlü bir mecrada yayınlanmasının etik olup olmadığı. Kızlarını, arkadaşlarını, sevdikleri bir insanı bu adam yüzünden kaybetmiş kişilerin bu filmi gördüklerinde hissedebilecekleri göz önünde bulundurulduğunda böylesine yaralayıcı bir hikayenin filminin yapılarak yıllar sonra tekrar gündeme getirilmesi de çok doğru olmayabilirmiş gibi geliyor insana.

Filmin 3 Mayıs tarihinde Netflix’te yayınlanması bekleniyor.

  1. Yesterday

Sizlere seçtiğim üçüncü film Yesterday ise oldukça neşeli görünen, orijinal bir konusu olan bir yapım. Son zamanların sevilen ismi Lily James’in ve Himesh Patel’in başrolleri paylaştıkları filmin konusu da şu şekilde: müzisyen olmak isteyen ama henüz istediği başarıyı yakalayamamış bir adam, geçirdiği bir kazadan sonra uyandığında The Beatles grubunun varolmadığı bir dünyaya uyanıyor. Bu durumu farkettiğinde ise karşısına çıkan bu fırsatı geri çeviremeyerek ünlü grubun şarkılarını kendi şarkılarıymış gibi kullanıp haliyle büyük bir ilgi topladıktan sonra da kısa sürede ünlü olmayı başarıyor.

Ana hikayesinin ilginç oluşuyla öne çıkan film, iki insan arasında geçecek olan bir başka hikayeyi de içinde barındırdığını hafifçe hissettiriyor fragmanında. Genel havasıyla iç ısıtacakmış gibi görünen ve özellikle Beatles hayranlarının severek izleyeceğini düşündüğüm bu eğlenceli film 28 Haziran’da vizyona girecek.

 

Kaynaklar

https://www.womenshealthmag.com/life/a27031703/ted-bundy-girlfriend-liz-kendall/

http://www.milliyet.com.tr/ted-bundy–dunyanin-en-egitimli-ve-korkunc-seri-katili-molatik-8329/?Sayfa=10

https://www.imdb.com/title/tt7286456/

https://www.cinematerial.com/movies/extremely-wicked-shockingly-evil-and-vile-i2481498/p/brqqflwf

http://www.impawards.com/intl/uk/2019/yesterday_ver2.html

 

Leave a Reply