Bir başka yıla veda etmeye hazırlanırken, her sene olduğu gibi bu sene de sinema açısından oldukça verimli bir seneyi geride bıraktığımızı görüyoruz. Biz henüz bu seneyi tam olarak bitiremeden yeni yılda vizyona girecek pek çok filmin haberini almaya başladık bile.

Animasyon filmlerini çok seven biri olarak da beni en çok mutlu eden haber Pixar Animasyon Stüdyolarının 2020 yılında çıkaracağını duyurduğu iki yeni film oldu. Büyükten küçüğe her birimizin severek izlediği animasyon filmleri özellikle 90 sonrası neslin çocukluğunun en büyük yapı taşlarından biri. Yaratıcılığımızı zirveye çıkartan, duygularımıza dokunan ve bizi hayal gücünün kollarına alan animasyon filmlerine şimdi daha yakından bakalım ve Pixar’ın yeni yılda çıkartacağı iki yeni animasyon filmini inceleyelim istedim.

Filmleri incelemeye geçmeden önce aslında hepimizin hakkında bir şeyler duyduğu Pixar’ın tarihçesine bir göz atalım.

Pixar Animasyon Stüdyoları animasyon sektörünü elinde tutan şirketlerden biri olduğunu hepimiz biliriz. Öyle ki bu stüdyo çocukluğumuzdan bugüne izlediğimiz pek çok animasyonun altına imzasını atmıştır. Pixar’ın kurucusu aslında hepimizin ismini sıkça duyduğu biri: Steve Jobs. Evet, Apple’ın kurucusu Steve Jobs aynı zamanda Pixar Animasyon Stüdyolarının da kurucusudur. Pixar’ın tarihi 1979 yılında günümüzde hala sinema sektörünün büyük şirketlerinden biri olan Lucasfilm’e bağlı bir bilgisayar birimi olarak çalışmaya başlamasına dayanıyor diyebiliriz. Pixar, 1986 yılında Lucasfilm’den ayrılarak bugünkü bildiğimiz şekliyle çalışmaya başlamıştır ve bugünkü 3D animasyonun temelleri de o günden atılmaya başlamıştır.

2020’nin İlk Pixar Animasyon Filmi: Hadi Gidelim (Onward)

onward pixar ile ilgili görsel sonucu

Onward (2020) Film Posteri

2020 yılının Mart ayında vizyona girmesi planlanan film Disney ve Pixar işbirliğinin bir ürünü. Filmi, yapımcıları ”kentsel bir fantastik film” olarak tanımlıyor. Kori Rae tarafından üretilen Dan Scanlon tarafından yönetilmekte olan filmin seslendirme ekibinde ve Tom Holland ve Chris Pratt gibi oldukça yakından tanıdığımız isimler var.

Filmimiz elfler, troller, deniz kızları, faunlar, satirler, cüceler, goblinler ve başka birçok mistik yaratıkla dolu büyülü bir dünyada geçiyor. Masalın bir zamanlar gerçeğe dönüştüğü bu dünyada, sihir zamanla büyüsünü kaybediyor ve şehrin sakinlerinin birçoğu sihir konusunda ustalaşamayıp günümüzün problemlerini sihirle değil de modern dünyamızın yarattığı teknolojik cevaplarla çözmeye çalışıyorlar. İki genç elf olan kardeşler Ian ve Arpa Lightfoot, küçükken kaybettikleri babalarıyla bir gün geçirip geçiremeyeceklerini keşfetme arayışına giriyorlar ve bu yolda sihir yoldaşları oluyor. Biz de filmde bu arayışa ve yoldaşlığa tanıklık edeceğiz. Film, fragmandan da görüldüğü üzere tüm Pixar filmleri gibi bizi oldukça eğlendirecek.

İkinci filmimiz ise Soul

soul pixar ile ilgili görsel sonucu

Soul (2020) Film Görseli

2020 yılının yazında vizyona girmesi planlanan filmin yönetmen koltuğunda Ters yüz (Oyuncak Hikayesi, Karlar Ülkesi, WALL-E gibi dünyaca ünlü animasyon filmlerinin de yönetmenliğini yapan Pete Docter oturuyor.

”Bu dünyada ne olarak hatırlanmak istiyorsun?”

Film, bir ortaokulda müzik öğretmenliği yapan ve uzun zamandır bir caz müzisyeni olmayı hayal eden Joe Gardner’ın sıradışı hikayesini anlatıyor. Karakterimiz, Half Note Club isimli bir caz kulübünde bir açılış sahnesinde yer alma şansı elde eder ve bu sahnede diğer caz müzisyenlerini etkileyerek hakkında iyi bir izlenim yaratır. Bununla birlikte caz dünyasında bir şans elde etmiş olur. Ne yazık ki, bir kaza sonucu Gardner’ın ruhu bedeninden ayrılır ve yeni doğmuş bir çocuğa taşınır ve bu olaydan sonra işler gittikçe karmaşıklaşır.

Filmler hakkında elimizdeki bilgiler şu anlık çok kısıtlı olsa da animasyon açısından verimli bir yıl geçireceğiz gibi görünüyor. Eğer göz atmak isterseniz filmlerin fragmanlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Herkese mutlu seneler! 

Kaynak:

https://www.pixar.com/upcoming

Pixar’ın Sıradışı Hikayesi: Creativity Inc.

Leave a Reply