Elbette hepimiz annelerimiz ve babalarımızdan duymuşuzdur Dallas dizisini. O dizinin kötü kalpli JR’ı, tüm zamanların en kötü kalpli karakteri seçilmişti. Geçmişte TRT’de yayınlanırdı bu ünlü pembe dizi; hatta JR’ı vuran kişinin açıklandığı bölüm yayınlandığında sokakların bomboş olduğu rivayet edilmiştir. Bu dizinin bizim halkımıza bıraktığı etkiler bunun ile sınırlı değil: Ankara’da JR’a en çok benzeyen kişi yarışması düzenlenmişti.

Bu dizi o kadar çok etkilemiştir ki halkı; bazıları bunun Amerika’daki Reagan Dönemi’ne ait olan bir çatışmaya neden olduğunu savunuyor. Bunlardan biri, 70’lerin mirası olan liberallik ile Reagan Dönemi’nde tekrar yükselişe geçen neo-muhafazakârlık arasındaki çatışmayı gözler önüne seriyor. Şimdi bir zamanların bu ünlü dizisi tekrar çekiliyor. Bu çatışmanın doğruluğu tartışmaya açık tabii ki ancak gerçeği söylemek gerekirse; o dönemde yetişmediğim için bilemiyorum. Bunun ve dizi üzerindeki bıraktığı etkileri tartışmak da çok geç olabilir çünkü yeni çekilen bu dizide, belki bu etkileri göremeyeceğiz.

Dizi, eskiden bıraktığı tadı yeniden verebilecek mi, sanmıyorum. Dallas’ın bu kadar çok izlenmesinin nedeni; Türkiye’de sadece bir tane kanalın olmasıydı biraz da. Fakat günümüzde televizyonu açtığımızda, karşımıza çıkan bir sürü seçenek var. Bence ebeveynlerimizin bu çok övdüğü pembe diziyi izlemek ve hatta onlara bu nostaljiyi yaşatmak hoş bir seçenek olabilir. Herkese iyi seyirler…

Leave a Reply