26 Eylül Çarşamba günü Balkan müziğinin önde gelen temsilcilerinden Goran Bregoviç, ODTÜ Vişnelik Çim Amfi’de Ankaralı hayranlarıyla buluştu. Altus Kültür-Sanat organizasyonuyla gerçekleştirilen konsere yoğun ilgi gösteren müzikseverler, sanatçının coşkulu parçalarıyla unutulmaz bir gece yaşadılar.

Kariyerinde 20’den fazla albüme imza atan ve pek çok başarılı filmin müziklerini hazırlayan Bregoviç’e, The Wedding & The Funeral Band eşlik etti. Konser boyunca izleyicilerle iletişimini hiç kesmeyen müzisyen, melodik eserleriyle müzikseverleri coşturarak onları bambaşka diyarlara götürdü. Konser sırasında tekrar ettiği “If you don’t crazy, yo are not normal” sözleri ise unutulmaz konserin özeti niteliğindeydi.

“Death”, “Gas Gas”, “Tango”, “Dreams” gibi eserlere adını yazdıran Bregoviç, orkestrası ile birlikte Ankara’da adeta Balkan rüzgarı estirdi. Emir Kusturica imzalı “Çingeneler Zamanı” filminin efsane müziği “Ederlezi” ile konser sonundaki “Klasnijkov” performansları kuşkusuz konserin doruk noktalarından oldu. Sıcak tavırları ve konserin sonlarına doğru sergilediği kısa dans şovu ile sevenlerini bir kez daha kendine hayran bırakan müzisyen, bir dünya yıldızı olduğunu tekrar kanıtladı.

Bregoviç, bu sene 8.si düzenlenecek olan “Balkanlılar Halk Dansları Festivali” kapsamında 5 Ekim Cuma günü Gündoğdu Meydanında İzmirlilerle buluşacak.

Leave a Reply