Hayatımızdaki Baskıya Farklı Bir Bakış: Weak Hero Class 1

18 Kasım’da vizyona giren Weak Hero Class 1 dizisinin birçok özelliği ile üzerine ilgi ve odağı toplamakta başarılı olduğunu kolaylıkla söyleyebilirim. Ben de bu yazımla diziyi özel yapan birkaç noktayı sizlere aktarmaya çalışacağım.

Öncelikle Weak Hero Class 1 bir Webtoon‘un diziye uyarlanması ile gerçekliğe kavuşmuş bir dizi. Sanırım bu noktada Webtoon’un ne olduğundan bahsetmek veya neden bir diziye bu kadar değer kattığını açıklamak doğru olacaktır. Webtoon, zamanında Türkiye’de gazete ekleri olarak satılan çizgi romanlar gibi Kore’de internette ücret ödemeden okuma seçenekleri bulunan bir çizgi roman türü. Hatta günümüzde ortaya çıkan sosyal medya bağımlılığı üzerinde bir etkisi olduğunu da belirtmek isterim. Bir kere okumaya başladığınız zaman kendinizi devam etmekten alıkoyamıyorsunuz. Dolayısıyla, tahmin edilebileceği gibi dizi yapım sürecine girmeden bile belirli bir fan ve izleyici kitlesi bulunuyordu.

Diziyi önemli ve değerli yapan en önemli özellik ise Kore’de ve Dünya’da birçok çocuğun muzdarip olduğu akran baskısına ışık tutması sanırım. Dizinin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, Yeon Shi Eun hepimizin günlük hayatlarında karşılaştığı örnek öğrenci modelinde bir liselidir. Fiziksel olarak ne kadar çelimsiz ve güçsüz gözükse de okulda maruz kaldığı şiddete ve akran baskısına kendi zekası ve yöntemleriyle karşılık vermeye çalışmaktadır ve bu konuda da başarılı olacaktır. Eminim konunun kısa bir özetini okuyunca size çok klişe bir kahraman hikayesi gibi gelmiştir.

Ama bence ve birçok izleyiciye göre diziyi ilginç kılan özelliği sonu değil bu sona ulaşma süreci denilebilir. İlk başta hor görülüp zorbalığa uğrayan öğrencinin, derslerde öğrendiği teori ve bilgilerle gitgide itibar kazanarak kendi arkadaş grubunu oluşturması ve okulunda öğretmenlerden sonra en yetkili kişi haline gelmesi gerçekten insana baskıya karşı direnme ve çözüm üretme motivasyonu veriyor. Sonuçta Yeon Shi Eun’a baskı yapan öğrenciler de onun gibi iç dünyalarında sadece bir lise öğrencisi idi.

Umarım seyretmeyi bitirdiğiniz zaman size de motivasyon kaynağı olan bir dizi olur. Hemen aşağıya sizler için fragmanların linkini bırakıyorum.

Leave a Reply