Pandora’nın Kutusunda Kalan Son Umut: J-Hope

Amerika Birleşik Devletleri’nde 1991’de kutlanmaya başlayan müzik festivalinin en çok izlenen sahne performans rekorunu kıran sanatçının J-Hope olması, onun hakkında ilk dikkatimi çeken şey idi. Performansını yaklaşık 105 bin kişinin canlı seyretmesi ve bunun yanı sıra 14.9 milyon kişinin çevrimiçi platformlardan seyretmesi gerçekten müzik endüstrisi için kayda değer bir rekor özelliği taşıyor.

Sanırım başarısı ve müzikleri hakkında konuşmaya başlamadan önce neden sahne ismini “J-Hope” olarak seçtiğini açıklamamız onun müziksel kişiliğini daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. 2013 yılında çıkış yapmış ve şuan dünyanın en başarılı erkek grubu olan BTS’in ana dansçısı ve rapper‘ı olan J-Hope, kendisine hem grubunun ve hem de fanlarının umudu olmaya karar vermiştir. Kendisi birçok röportajında Pandora’nın kutusundan esinlendiğini açıkça belirtmiştir. Birçoğun bildiği gibi Pandora’nın kutusunda kalan son şey umuttur. Ayrıca belirtmek isterim ki J-Hope’un sahne sloganının “I’m your hope. You’re my hope. I’m J-Hope.” olması zaten kendisinin ne kadar bu analojiye önem verdiğini göstermektedir.

J-Hope, ilk solo çalışmalarını 2018 yılında yayınlamaya başlayarak dinleyicilerine kendi renkli kişiliğini sayısız türde müzik yaparak göstermeye çalışmıştır. Solo yolculuğu kendisinin ilk mixtape‘i olan Hope World ile başlamıştır. Mixtape’inin çıkış şarkısı olan Daydream ile o ana kadar yapılmış tüm şarkıların ulaşamadığı başarılara ulaşmıştır. Başarıları, Bilboard 200 listesi gibi bazı sanatçıların hayallerini süsleyen listeleri kapsamaktadır. Sanırım J-Hope’u bu kadar başarılı kılan bir özelliği de şarkılarının anlamları ve eşsizliği olmalı. Sizler için Daydream şarkısını aşağıya ekliyorum.

14 Haziran 2022’de ise J-Hope ilk solo albümü olan Jack in the Box‘ı çıkartacağını duyurmuştur. Albümde 10 şarkı bulunmaktadır. Albümün de insanların maruz kaldıkları ırkçılık gibi hassas konulara değinen şarkılar yapması nedeniyle, kendisi Grammy ödül töreninde “Sosyal Değişime Yardım Eden Şarkı” kategorisinden adaylık almıştır. Şu ana kadar en hızlı 100 milyon dinlenme sınırına ulaşan Koreli Solo Sanatçı olmuştur. Şimdi sizlere Jack in the Box albümünün “highlight”ı olan iki şarkıyı sunuyorum:

Umarım şarkıları dinlerken keyif alırsınız. Müzikle kaldığımız daha nice günlere…

Leave a Reply