Medikal Dizilere Farklı Bir Bakış Açısı: Dr. Romantıc

Eminim hepimiz çocukken doktor olmayı hayal etmişizdir. Etmemişsek bile en azından doktor dizilerinin toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından sevildiği bir gerçek. Öyle olmasaydı her yıl farklı farklı dizi türlerinin endüstriye dahil olmasına rağmen yeni medikal diziler çekilmez veya yıllardır süregelen medikal diziler yayın serüvenlerine devam edemezdi. Dolayısıyla, ben de size 2016 yılından bu yana reyting listelerini yayınlandığı her bölümle altüst eden ve insanları her bölümüyle bir kere daha kendine hayran bırakan bir diziden bahsetmek istiyorum: Dr. Romantic (낭만닥터 김사부).

Öncelikle konu akışından bahsetmeden önce sizlere oyuncu kadrosu ve başroller hakkında bilgi vermek istiyorum. Dizinin adında da bahsi geçen başrol doktorumuzu Han Suk-kyu oynamakta. Kendisi her ne kadar sıklıkla gördüğümüz bir K-Drama aktörü olmasa da Kore sinemasında önemli bir aktördür. Zaten dizide göreceksiniz, Dr. Boo Yong-joo veya Kim Sa-bu rolünü ondan daha iyi canlandıracak pek de bir oyuncu yok aslında. Kendisi dizide üç farklı cerrahlık sertifikasına sahip, dahi bir doktor rolünü canlandırmakta. Dizinin ikinci başrolünü ise Ahn Hyo-seop oynamakta. Dizideki karakterinin ismi ise Seo Woo-jin. Kendisi Doldam Hastanesi’nin Kim Sabu’dan sonra gelen en önemli genel cerrahı olmakla birlikte dizinin de aslında bel kemiği olan rollerden biri. Dizinin üçüncü başrolünü ise Lee Sung-kyung oynamakta. Dizide ise ismi Cha Eun-jae.

Üç en önemli karakterden bahsettiğimize göre şimdi sizlerle neden aslında Dr. Romantic dizisinin medikal dizilere farklı bir bakış açısı getirdiği hakkında konuşmak istiyorum. Sıkı bir dizi izleyicisi olarak Dr. Romantic benim için milat niteliği taşımakta. Çünkü diğer tüm medikal dizilerin aksine hastanede yaşananlar yani dizinin senaryosu, bir senarist ve bir takım farklı bölümlerden gelen doktorlar eşliğinde yazılıyor. Oyuncular ise ameliyat sahneleri için bir hayli zor bir eğitimden geçmişler.

Dahası, Doldam Hastanesini bu kadar özel yapan şey ise aslında içindeki doktorların mantalitesi ve aralarındaki ilişki de denebilir. Bizim alışık olduğumuz dizilerin aksine Dr. Romantic sadece kısır bir entrika döngüsünden oluşmamakta. Bize doktorluğun iç yüzünü ve doktorların hastaları adına aldıkları zor kararların sahne arkasını görme fırsatı tanıyor. Ciddi anlamda doktor olmak isteyen gençlere izletilebilecek kadar örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.

Ayrıca Dr. Romantic dizisi sadece bir tek alana odaklanan bir medikal dizi de değil. Dizi, acil ünitesi, ameliyathane, ameliyat sonrası doktorların ve hastaların yaşadıkları gibi genellikle detaylı işlenmeyen konular için de gerçekten tabiri caizse sözlük görevi görüyor. Umarım siz de bu yazıyı okuduktan sonra Dr. Romantic dizisine en azından bir şans verip izlersiniz. Eminim ki Dr. Kim Sa-bu’nun da dediği gibi “Ne olursa olsun hastaya kurtar!” mottosu sizi diziye bağlayacaktır.

Kaynakça

https://en.wikipedia.org/wiki/Dr._Romantic

Leave a Reply