Sizi Kendinizden Özgür Bırakacak Bir Albüm: Face

BTS grubundan Jimin’in solo sanatçı olarak çıkış yaptığı albüm Face 24 Mart 2023 tarihinde Big Hit tarafından yayınlandı. Genel olarak albüm pop, hip hop, R’n’B müzik türlerinde olan şarkıları içeriyor. Toplamda 5 şarkıdan oluşmakta. Bir de albümde ‘hidden track’ bulunmakta. Albümün genel olarak özelliklerini saydığımıza göre yavaş yavaş detaylara girmeye sizi davet ediyorum.

Öncelikle albümün nasıl yapıldığını yani ilham kaynağının ve sürecinin nasıl olduğundan bahsedeceğim. Jimin’in birçok röportaj da belirttiği üzere albümü COVID-19 pandemi süresince hem bir sanatçı hem de normal bir insan olarak yaşadığı duygularını içeriyor. Şarkıları dinlerken kendimizi yalnızlığımızı, kendimizle yüzleşmemizi ve özgürlüğü bulmamızı anlattığını kolaylıkla anlayabiliriz.

Daha da fazla detaya girmeden önce sizlerle albümün yayınlanışından bir hafta önce çıkmış olan Set Me Free Pt.2 şarkısını paylaşmak istiyorum.

Set Me Free Pt.2 şarkısı aslında bir nevi 2020 yılında çıkmış olan D-2 isimli mixtape sahibi bir diğer BTS üyesi Suga’nın Set Me Free şarkısının devamı olarak kabul edebiliriz.

Şimdi ise 2. müzik videosuna sahip şarkıya gelmiş bulunmaktayız: Like Crazy. Like Crazy şarkısı aslında Face albümünün ana şarkısı olmakla birlikte söz yazarlarının içinde bir diğer BTS üyesi olan RM’in bulunduğunu da ayrıca belirtmek istedim. Like Crazy şarkısının asıl ilham kaynağı Like Crazy isimli film olmakta. Daha fazla şarkı hakkında bahsetmeden sizler için şarkıyı aşağıya eklemekteyim.

Albümün başarıları hakkında konuşmadan önce sizlerle Jimin’in marka elçilikleri hakkında da konuşmak istiyorum. Jimin şu anda hem Dior markasının hem de Tiffany and Co. markasının dünya yüzü olarak atanmış bulunmakta.

Başarılarına gelirsek, Jimin 65 yıllık K-pop rekorunu kırarak Billboard HOT100 listesinde Like Crazy şarkısı ile çıkış yaptı. İlk grup rekorunu BTS elde etmişti. Böylelikle solo sanatçı rekorunu da Jimin elde etmiş oldu. Face Albümünün yayınlandığı ilk gün 1 milyondan fazla satışı gerçekleşti sadece Kore’de. Hatta Billboard 200 listesinde şu ana kadar en yüksek sıradan çıkış yapmış albüm oldu 2. olarak çıkış yaparak.

Umarım siz de Face albümüne bir şans vererek dinleyip keyif alırsınız. Albümün bir hayranı olarak sizlere kesinlikle şarkıların dans pratik videolarını da öneriyorum. Emin olabilirsiniz ki bir görsel şölen olacaktır gözleriniz için.

Saygılarımla.

KAYNAKÇA:
https://en.wikipedia.org/wiki/Face_(Jimin_album)

https://ibighit.com/bts/eng/discography/jimin/detail/face/

Leave a Reply