The Lumineers grubu 2019 yılında çıkardığı III adlı albümünden sonra ilk albümlerini çıkardı. Brightside adlı albüm dokuz şarkıdan oluşuyor, doğal insani korkuları haykırıyor, dokunaklı melodi ve sözleri ile benzer korku ve endişeleri taşıyan dinleyicileri teselli ediyor.

Bir ailenin nesiller boyunca aktarılan travmalarını konu alan ve aynı konuyu kliplerde de çok dokunaklı bir şekilde işleyen III albümü grubu birçoğunun kalbine kazımıştı. Bu yüzden de yeni albümden büyük bir beklenti vardı. Ve grup beni hiç şaşırtmadı.  Her şarkı ayrı ayrı beni kendi kaygılarım içinde bir yolculuğa çıkardı ve teselli etti.

Zor zamanlarda ben senin bardağının dolu tarafı olurum diye bağıran bir şarkı ile başlıyor albüm: Brightside. Klibi birçok çiftin kendi aşklarını anlatması ile başlıyor ve onları doğal hallerinde gördüğümüz birçok video kesitleri ile devam ediyor. Ve bu şekilde bazen emek gerektiren aşkın insanın içini dolduran ışıl ışıl hislerini izleyiciye çok güzel iletiyor. A.M. Radio ise ilk dinlemede bitmiş bir ilişkiyi atlatamamak, verilmiş sözlere takılı kalmak ile ilgili hislerin anlatıldığı bir şarkı izlenimi yaratsa da klibinde önlerindeki engellere rağmen farklı sanat dallarıyla ilgilenen farklı insanların hikayesine yer verilmiş olduğunu gördüğümde, senden vazgeçemedim anlamına gelen “I could not give you up” sözlerinin aslında umutlarını bırakmayan sanatçıları ifade ettiğini anlamış oldum ve şarkı bu şekilde bir ters köşe yapmış oldu bana.

Where Are We şarkısı klibinin sonunda solistin ve eşinin gerçekte geçirdiği araba kazasından esinlenildiğini öğrendiğimiz, yaşanan zor günlerin sonrasında hala tünelin sonunda bir ışık olduğuna dair dinleyiciyi umutla dolduran bir şarkı. Kaza betimlemesini takip eden, “neredeyiz bilmiyorum ancak her şey düzelecek” sözleri solistin yetenekli sesi ile birleştiğinde, dinleyiciyi adeta o kaza yerine götürüyor ve ardından rahatlatıcı şekilde sırtını sıvazlıyor.

Albümden son bahsedeceğim şarkı Never Really Mine, ayrılık sonrası o kişinin aslında sizi hiç sevmemiş olduğuna dair hissin anlatıldığı bir şarkı. Bu şarkı ilk başta kötümser gözükse de bence aynı hisleri taşıyan insanlara yalnız olmadıklarını göstererek onları teselli ediyor.

Genellikle karamsar konuları doğru bir şekilde ele alan The Lumineers’ın yeni albümü Brightside kalp kırıklıklarına ve endişelerine teselli arayanlar  tarafından bir dinlenmeyi hak ediyor.

Göz atmak isteyenler için müzik videolarından birinin linkini buraya bırakıyorum:

Leave a Reply