ArtAnkara: Sanatın Enginliğinde Kaybolmak

ArtAnkara, meraklılarına, farklı atmosferler aracılığıyla sanatın çeşitli dallarını deneyimleyebilecekleri zengin bir yolculuğa kapılarını 10-13 Mart 2022 tarihlerinde 8.kez araladı. Çok sayıdaki farklı galerinin ve bağımsız sanatçıların eserlerine yer veren fuar baş döndürücü bir nitelikte. Birbirinden farklı tarzlara sahip, ilhamlarını kimi zaman birbiriyle kesişen varlık ve yokluk hallerinden alan ama yansımaları sanatçıların kendisine özgün olan eserler etrafınızı kuşatıyor ve kimi zaman kendi isteğinizle kimi zamansa hazırlıksız yakalanmışken eserlerin varlığınıza uzandığını fark ediyorsunuz.

Fatih Kızılcan- Monoton | Monokrom
Ahmet Yeşil

Renk paletleri ve içerik bakımından farklı uçlarda olan eserlerin bir arada sergilenmesi çarpıcılığı arttırıyor ve yarattığı şaşkınlıkla merak duygusunu diri tutuyor. Alışılagelinmiş sanat formlarının farklı materyallerle harmanlanıp sunulması yeni bir deneyimin keyfini yaşatıyorken geleneksel formlar da özgün üsluplarıyla deneyimleyenleri kendilerine çekiyor.

Fuar, bünyesindeki çeşitli konserlerle işitme duyusuna da hitap ederek meraklıların deneyimini zenginleştiriyor. Atölyelerle ve bazen sürpriz olarak karşınıza çıkan yaratım alanlarıyla sizi de kendi ifadenizi fuarın bir parçası haline getirmeye davet ediyor.

Bünyesindeki söyleşiler ve seminerlerle aynı zamanda eğitsel olan ve düşünmeye farklı açılardan teşvik eden fuar; sanatın çeşitli varoluş halleriyle tanışmak, deneyimini derinleştirmek ve bilgisini zenginleştirmek isteyenler için ideal.

Uluslararası nitelikteki, fuarda farklı kültürlerden izler görmek ve sanatçılarla iletişime geçerek yeni kapılar aralamak mümkün. Fuar; sanatçılar, sanat eserleri ve gözlemcileri bünyesinde bir arada bulundurarak aralarındaki etkileşimi arttıran ve bu sayede iletişimle yaratımı daimi kılan bir niteliğe sahip.

Bir sonraki ArtAnkara’da tekrar buluşmak dileğiyle…

Leave a Reply