img-20161027-wa0030

GazeteBilkent: Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ben Pınar Aksoy, 93 doğumluyum ve doğduğumdan beri Ankara’da yaşıyorum. Liseyi Ankara Üniversitesi Vakıf Lisesi’nde okudum. 2011 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü kazandım. 2. yılın sonunda İşletme bölümüne geçiş yaptım.

GazeteBilkent: Okumuş olduğunuz bölümü seçme sebebiniz ne idi?

Önce puanım tuttuğu için ve babam da bilgisayar mühendisi olduğu için Bilgisayar Mühendisliği okumaya başladım. Fakat okurken kariyerimin bu yönde ilerlemesini istemediğimi fark ettim ve İşletme’ye geçiş yaptım. Hem meslek alanı geniş olduğu için hem de sosyal bir meslek olduğunu düşündüğüm için İşletme bölümünü tercih ettim.

GazeteBilkent: Üniversite hayatınız boyunca ne tür aktivitelerde bulunuzdunuz?

Üniversiteden bağımsız olarak profosyonel buz pateni yaptım. Okulumuzda da kulüp açma girişiminde bulundum fakat gerçekleştiremedim. Bunun dışında; Mühendis Topluluğu’nda görev aldım.

GazeteBilkent: Üniversite hayatı sizde ne tür değişikliklere sebep oldu?

Üniversite hayatı bana profesyonel ortamın nasıl olması gerektiğini gösterdi. Derslerin içeriği ve okulun işleyişi kariyer hedefi anlamında yol gösterici oldu. Aynı zamanda sosyal anlamda bana çok katkısı oldu.

GazeteBilkent: Üniversite hayatınızda yaşadığınız veya unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşabilir misiniz?

Bölüm değişikliği yaptığım süreç içinde İşletme bölümü hocalarından görmüş olduğum destek benim için çok önemli oldu. Bütün hocalar benimle tek tek ilgilenip bana yardımcı oldular. Göstermiş oldukları destek hem hayatıma yön vermiş oldu hem de unutamayacağım bir anım olarak kaldı.

GazeteBilkent: Bilkent’i 3 kelime ile tanımlayın dersek; bu kelimeler neler olurdu?

Grup projeleri, Mayfest, Coffee Break :)

GazeteBilkent: Bilkent’te en sevdiğiniz hoca ve ders hangisi idi?

2015 – 2016 Bahar döneminde almış olduğum Market Research dersi ve bu dersin 1 yıllığına misafir olarak gelen hocası Eda Gürel Atay.

GazeteBilkent: Geleceğe yönelik planlarınız nelerdir?

Bu sene mezun olduktan sonra, önce denetmen bir firmada daha sonra ise kurumsal bir firmanın finans bölümünde çalışmayı planlıyorum.

GazeteBilkent: Bilkent mezunu olmanın size ne tür avantajlar getireceğini düşünüyorsunuz?

Türkiye’deki tanınmış ve köklü okuldan mezun olmanın büyük bir avantajı olduğunu düşünüyorum. Bu daha en baştan bir adım önde başlamamı sağlıyor. Bunun dışında Bilkent sunum ve takım ruhu becerilerini fazla ölçüde geliştiren bir okul. Bu konuda da bana çok fazla katkısı olacağına eminim.

GazeteBilkent: Bilkent’e yeni başlayan öğrencilere (özellikle kendi bölümünüzdeki) tavsiyeleriniz nelerdir?

Özellikle İşletme bölümünde birçok derste grup projeleri, sunumlar ve ödevlerle karşılaşacaksınız. Bu sırada size yoğun ve zor gibi gelse de bunun iş hayatında size çok büyük bir katkısı olduğunu söyleyebilirim. Staj döneminde bile bunun hemen farkına varıyorsunuz. Bilkent, ağırlık verdiği proje ve sunumlarla aslında sizin iş dünyasında bir adım önde başlamanızı sağlıyor.

img-20161027-wa0032

Mezun adayımıza verdiği samimi cevaplardan dolayı çok teşekkür ediyor ve hayatının geri kalanında başarılar diliyoruz…

Leave a Reply