1994 yılında üniversitemizin Grafik Tasarım Bölümü yüksek lisans programından mezun olan Aslı Kutluay, 6 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Venedik Mimarlık Bienali Ön İzleme Projeleri kapsamında İtalya’daydı. Kutluay, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla erime ve çatlama etkilerini mobilyalara yansıtan tasarımlarını Palazzo Contarini Polignac – Magazzino Gallery’de sanatseverlerle buluşturdu. Erime Noktası isimli projesi Bienal’de yoğun bir ilgiyle karşılandı. Vittorio Urbani küratörlüğündeki proje, gördüğü yoğun ilginin ardından, Nef sponsorluğunda 22 Haziran 2016 tarihine kadar uzatıldı. Bozulan ekolojik dengeyi insan ilişkilerindeki yozlaşmayı işaret etmek için de kullanan başarılı sanatçının 9 bin senelik Çatalhöyük mağara resimleri dokularından esinlenerek tasarladığı “Nefes Bahar / Breath Spring” adlı çalışma da bu işbirliğinin bir ifadesi olarak sergiye dâhil edildi.

aslilibertango1

1970 Ankara doğumlu olan Aslı Kutluay, sanatında hayal kurmanın en önemli yaratıcılık ve yaşama sevinci olduğunu vurguluyor. Sanatçı, kendi yetiştiği coğrafyanın zenginliklerini  gözlemleyip buradaki içerikleri tasarımlarında öyküleştirerek hayalperestliği izleyicilerine bir çözüm yolu olarak önerdiğini belirtiyor. Eserleri bugüne dek İstanbul, New York, Londra, Berlin, Paris, Nice, Strasbourg, Roma, Floransa, Milano, Montreal, Bratislava, Seul, Chicago ve Singapur’da sergileyen Kutluay’ı Arteria Gallery (Kanada), Armaggan Galeri (İstanbul), GaleriEksen (İstanbul), Platformarmony (Ankara), NK Gallery(Washington DC) galerileri temsil ediyor.

Aynı zamanda Carre d’artistes sanatçısı olan mezunumuz, işlerini galerinin Londra, Strasbourg, Montreal ve Milano’dan sonra İstanbul Galerisi’nde sergilemektedir.

Mezunumuza kariyerinde başarılar diliyoruz.

Kaynaklar:

Dergi Bilkent sayı:25, 2016

www.aslikutluay.com

http://www.alem.com.tr/Sanart/asl-kutluayn-erme-noktas-venedk-mmarlk-benalnde-695846

 

Leave a Reply