Yılın Genç Sanatçısı Mezunumuz: Ceren Selmanpakoğlu

Grafik Tasarım Bölümü yüksek lisans programından 2006 yılında mezun olan Ceren Selmanpakoğlu, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Yılın Genç Sanatçısı Ödülü’ne layık görüldü.

placeholder

Uluslararası Sanat Dernekleri (IAA) Dünya Başkanı ve UPSD Başkanı Bedri Baykam’ın 2012’deki önerisiyle dünya çapında kutlanmaya başlanan Dünya Sanat Günü kapsamında Suada’da gerçekleştirilen ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ile Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen gecede ödüle layık görülen Selmanpakoğlu 1977 Ankara doğumlu. TED Ankara Koleji’ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun olan sanatçı 2006 yılında Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Programı’nda “Alevi Bağdaştırmacılığının Oluşumu” tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı ve 2008 yılında bu çalışmanın sergisini açtı. “Ajansal Sanat: Hiçliğin Özgürlüğü” başlıklı Doktora tezine 2007 yılında başlayan Selmanpakoğlu, tezini ve aynı isimli sergisini 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde tamamladı.

Seramik, video, fotoğraf ve enstalasyon çalışmalarını 2002’den bu yana açtığı sergilerle sanatseverlere ulaştıran sanatçı, bugüne kadar heykel, fotoğraf, yerleştirme, video, performans içeren 5 kişisel sergisinin yanında birçok ulusal ve uluslararası karma sergi ve etkinlikte yer aldı. Ayrıca Güney Kore ve Slovenya’da misafir sanatçı programına katılan Selmanpakoğlu 2014 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Seramik Bölümü’nde ders veriyor.

Mezunumuza GazeteBilkent olarak kariyerinde başarılar diliyoruz.

Kaynaklar:

Dergi Bilkent 25. sayısı

http://www.milliyet.com.tr/onur-odulu-kahraman-a-gundem-2234472/

 

 

Leave a Reply