1. Merhaba. Öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Merhaba, röportaj teklifiniz için çok teşekkür ederim. Gizem Tan; Ankara’da doğdum. İlköğretim ve liseyi Tevfik Fikret Lisesi’nde okudum daha sonra Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde üniversite eğitimimi tamamladım.

2. Okumuş olduğunuz bölümü seçme sebebiniz ne idi?

Üniversite sınavlarına hazırlanırken aklımda ve kalbimde iki bölüm vardı. Hukuk ve psikoloji. Aslında iki alan birbiriyle bağlantılı. Ancak, benim için hukuk her zaman daha ağır basmaktaydı. Doğduğumuz andan öldüğümüz güne kadar hukukun hayatımızın her alanında ve her anında uygulanmakta olduğu gerçeği benim hukuk okuma isteğimi netleştiren en önemli etken oldu. Severek okuyacağım ve sonrasında da aynı sevgi ve istekle icra edeceğim bir meslek edinmek adına hukuk bölümünü tercih ettim ve hayatımda yaptığım en doğru tercihlerden biridir.

3. Üniversite hayatınız boyunca ne tür aktivitelerde bulundunuz?

Üniversite hayatım boyunca festivaller, konserler başta gelmek üzere bölüm olarak düzenlenen geziler ve etkinlikler yanında kulüp aktivitelerine de katıldım.

IMG_11955

4. Erasmus, Exchange gibi öğrenci değişim programlarına katıldınız mı ? Eğer katıldıysanız bu program size neler kattı ?

Katılmadım.

5. Üniversite hayatı sizde ne tür değişikliklere sebep oldu?

Üniversite hayatı ilköğretim ve lise hayatından tamamen farklı bir hayat tarzı. Üniversitenin bana kattığı ve öğrendiğim şeyler aslında hayata dair yenilikler mesela; Üniversite de sadece ders odaklı değil aynı zamanda sosyal hayatınızın da geliştirebileceğiniz bir ortam elde etmiş oluyorsunuz. Aslında ilk bakışta üniversite sınavı stresinden kurtulmanın verdiği bir rahatlık olsa da, sorumluluk bilinci biraz daha belirginleşiyor. Ders çalışma düzeninizi ve sosyal hayatınızı dengelemeyi öğreniyorsunuz. Dolayısıyla, üniversite bizi hayata hazırlayan çok önemli bir basamak haline geliyor. Üniversite hayatı aslında gelecekteki hayatınızın temellerini oluşturuyor. Bu nedenle üniversitede, derslerdeki başarının yanında sosyal hayatta da var olmanız gerekiyor ve bu iki unsurun birbirini tamamladığını düşünüyorum. Bireysel sorumluluk almanın yanında grup olarak çalışmanın önemini üniversite yıllarında kavrayabiliyorsunuz. Ayrıca üniversite, kişisel yeteneklerinizi keşfedip geliştirebileceğiniz mükemmel bir platform niteliği taşıyor. Son olarak üniversite yıllarında her anın çok değerli olduğunu ve bu yılların keyifle, mutlulukla geçirilmesi gerektiğini öğrendim.

6. Üniversite hayatınızda yaşadığınız veya unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşabilir misiniz?

Anıların hepsi keyifli ve unutulmaz ancak en çok aklımda kalanlar sınav öncesi son saatlerin telaşı, final dönemleri ve mayfest zamanları.

7. Bilkent’i 3 kelime ile tanımlayın dersek; bu kelimeler neler olurdu?

Kalite, Başarı, Güven

8. Bilkent’te en sevdiğiniz hoca ve ders hangisi idi?

Prof.Dr. Erden KUNTALP-Medeni Hukuk (ben Borçlar Hukuku almıştım.), Doç.Dr. Tuğrul KATOĞLU-Ceza Hukuku derslerini almıştım.

9. Geleceğe yönelik planlarınız nelerdir?

Bugüne kadar hayalini kurduğum şeyleri yaşama şansını elde ettim. Bundan sonrası içinde mevcudu koruyarak üstüne daha da geliştirmek ve ekleyerek gitme hedeflerim var.

IMG_11945

10. Bilkent mezunu olmanın size ne tür avantajlar sağladığını düşünüyorsunuz?

Bilkent mezunu olmak pek çok avantaj sağladı ama kısaca özetlersem iş hayatına ve yaşama 1-0 önde başlamış oluyorsunuz.

11. Bilkent öğrencilerine sosyal ve akademik hayatı dengelemeleri için önerileriniz var mı?

Bilkent, sıkı çalışma ve disiplin isteyen ve istikrarlı bir öğrencilik hayatı gerektiren bir üniversite. Dersler ve sınavlar her üniversite gibi ve belki bir tık daha önemli ve zorlu Bilkent’te. Bu nedenle çalışma sistemi kurmakta fayda var. Her kişinin kendine göre bir anlama ve çalışma düzeni olduğu bir gerçek. Bu sistemi 1. Sınıfta keşfedebilirsiniz. Sistemli çalışma sosyal hayatı kaçırmamanız ve derslere boğulmamanız açısından gerekli olabiliyor. Eğer tamamen kendinizi tanıyarak ve tamamen kendinizi göre başarıya ulaşan bir çalışma düzeniniz varsa üniversite hayatınız çok rahat ve kolay geçecektir. Sosyal hayatınıza vakit yaratmanız ve her anınızı dolu dolu geçirmeniz ileride size inanılmaz büyük avantajlar sağlayacaktır. Kişisel yeteneklerinizi keşfedin, kendinizi tanıyın, arkadaşlar edinin, etkinliklere katılın ve üniversitenin sağladığı fırsatları elinizden geldiğince değerlendirin. Hayatı yaşayın ve keyfine varın.

12. Bilkent’e yeni başlayan öğrencilere (özellikle kendi bölümünüzdeki) tavsiyeleriniz nelerdir?

Hukuk Fakültesi öğrencileri ile paylaşabileceğim en önemli farkındalığım, eğitim hayatlarına başladıkları andan itibaren almaya başladıkları her dersin öneminin farkında olmaları gerektiği. Çünkü bu dersler hem hayata dairdir hem de iş hayatına adım attıkları andan itibaren onlara yol gösterecek bilgileri aktarmakta. Hukuk tek bir alan değildir. Felsefe, psikoloji,sosyoloji… gibi pek çok alanla ilişki içindedir. Kendilerini gerçek hayata hazırlamaları ve bilgi anlamında sürekli geliştirmeye çalışmaları çok önemli ve ileriki yaşamlarına çok katkı sağlayacak bir etken. Gelişime ve değişime açık olun ve akışta kalın.

Leave a Reply