Bilkent Mezunu Genç Akademisyen: Duygu Kuzum

393

Duygu Kuzum üniversitemizin Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden 2004 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Stanford Üniversitesinde yine Elektrik ve Elektronik alanında yüksek lisansına ve sonrasında doktorasına başlamıştır. 2010 yılında doktorasını tamamlayan Kuzum, 2011-2015 yılları arasında Pennsylvania Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalarına bio mühendislik alanında devam etmiştir. Bu süre zarfında Stanford Üniversitesi’nde iki yıl misafir öğretim görevlisi olarak da görev almıştır.

Duygu Kuzum araştırmalarında genel itibariyle nano elektronik ve nörosinaptik konuları üzerine yoğunlaşmıştır. İnsan beyninin dokusu ve hesaplama kabiliyetlerinden esinlenerek nano elektronik çipler geliştirmiştir. Bu çalışmaları neticesinde 2014 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından 35 yaş altındaki en yenilikçi 35 genç bilim insanı arasında gösterilmiştir.

2015 yılında California Üniversitesi, San Diego’da yardımcı profesör olarak göreve başlamıştır ve bu görevine hala devam etmektedir. Aynı zamanda bu üniversitede nöroelektronik araştırma grubunun başında yer almaktadır. Buradaki araştırmaları sonucunda da Birleşik Devletler Denizcilik Araştırmaları bölümü tarafından En İyi Genç Araştırmacı ödülüne layık görülmüştür.

Duygu Kuzum henüz 34 yaşında olmasına rağmen 40’dan fazla makale ve konferans yazısı kaleme almıştır. Mezunumuza genç yaşında imza attığı bu başarıların devamını diliyoruz.

Kaynakça

Dergi Bilkent, Sayı: 22

https://www.technologyreview.com/lists/innovators-under-35/2014/pioneer/duygu-kuzum/

http://jacobsschool.ucsd.edu/faculty/faculty_bios/findprofile.sfe?department=ece&fmp_recid=393

http://jacobsschool.ucsd.edu/news/news_releases/release.sfe?id=1908

http://neuroelectronics.ucsd.edu/UCSD_Neuroelectronics_Group/Home.html

 

Leave a Reply