Finans Haberlerinin Bilkentli Yüzü: İnci Özkasnak Özbek


hqdefault

 

Pek çok kanalda finans haberleriyle karşımıza çıkan İnci Özkasnak Özbek, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezundur. 21 Aralık 1981’de İstanbul’da doğan Özkasnak, liseyi Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nde okumuştur. Liseden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nü kazanmıştır. Bilkent’te eğitim gördüğü sırada bir yandan da teorik olarak öğrendiği bilgileri uygulamaya dökmek ve kendini geliştirmek amacıyla ithalat-ihracat yapan Business Services International isimli küçük bir şirkette çalışmıştır. Erken yaşlarda iş hayatına atılan Özkasnak, Bilkent’ten mezun olduktan sonra ise ilk iş deneyimi 2005 yılında Fortis Yatırım’da, Uluslararası Sermaye Piyasaları Birimi’nde gerçekleştirmiştir. Peki İnci Özkasnak Özbek onu asıl tanıdığımız yere yani televizyon ekranları ile nasıl tanışmıştır ? Gelin bu hikayeyi kendi sözlerinden dinleyelim.

“Bilkent’ten mezun olduğumda niyetim Ankara’da kalmaktı. KPSS sınavlarına giriyordum. Bir gün kuzenim arayıp çalıştığı aracı kurumda bana uygun bir pozisyon olduğunu söyledi. Toplandım gittim. 1.5 yıl sonunda sektörden çok memnundum, hatta SPK Lisansı alarak terfi etmiştim. Kendimi geliştirmek için başka kurumlarla görüşmeye başladım. O sırada hayatımın yönünü değiştiren bir e-postayla karşılaştım. Finans çevrelerinin üye olduğu bir e-posta grubundan gelen bir iş ilanında “Yeni açılan bir ekonomi kanalına iyi derecede İngilizce bilen bir ekran yüzü arıyoruz” yazıyordu. Daha önce böyle bir düşüncem yoktu. Çalışma arkadaşlarım bu işin bana çok uygun olduğunu, genç olduğum için en azından denemem gerektiğini söylediler. Görüşmeye gittim. Reddetmek üzere telefon açtım, telefon görüşmesinin sonunda işi kabul etmiştim. İşe başladıktan 13 gün sonra ekrandaydım’’

27bd9e1

Özkasnak’ın sözlerinden de anlaşılacağı üzere ekranlarda onu görmeye başlamamız tamamen bir tesadüf üzerine gerçekleşmiştir. Aslında mezun olduktan sonra yüksek lisansa devam etmek isteyen Özkasnak, şu sıralar çalışma temposundan dolayı buna fırsat bulamamaktadır. Sırasıyla Sky Türk, Cnn Türk ve Cnbc-e kanallarında çalışmış, son olarak Ntv’de Erhan Ertürk ile birlikte öğle kuşağı haberlerini sunmaya başlamıştır.

Aynı zamanda Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın kızı olan İnci Özkasnak yakın bir tarihte evlenmiştir.

indir

Kaynakça:

https://tr.wikipedia.org/wiki/İnci_Özkasnak

 

 

Leave a Reply