İki senedir mutlulukla, gururla ve büyük bir heyecanla sürdürdüğüm GazeteBilkent Politika Editörlüğü görevinden ayrıldım.

Editörlük görevimin yanı sıra yazarlığımı da en azından belli bir süre için askıya aldığımı belirtmek isterim. Bu bütünüyle benim arzum ve kararımdır. Bu durumun yadırganmayacağını umuyorum.  Aklınıza yanlış bir şey gelmesin, gazetemden tam bir huzur ve memnuniyet içinde ayrılıyorum.

Unutulmaz bir macera yaşadım. İçinde insana dair tüm duygular vardı. Pek kıymetli yol arkadaşlarımla beraber kah gülüp kah ağlayarak tamamladık bu yolculuğu.

GazeteBilkent için 2 yılda büyük bir kısmı politika yazısı olmak üzere tam 65 yazı yazdım. Günlük basılı yayın yapan ulusal gazeteler için yüksek bir sayı değil ancak bütünüyle öğrencilerin idare ettiği bir üniversite gazetesi için fena sayılmaz.

Ancak asıl güzel olan yazdığım yazıların sayısı değil onların bana kattığı deneyim, fikirlerimi ifade etme şansına sahip olmanın verdiği heyecandı.

Bir kaleme sahip olmak; yazabilmek, yazdıklarınızı önemseyen insanların olduğunu görmek, farkında olmadan birilerinin hislerine tercüman olduğunuzu hissedebilmek gurur vericiydi.

Teşekkür etmek istedim.

Bu maceramda bana eşlik eden herkese;

Evvela her geçen gün birbirinden daha çok uzaklaşan ülkemin güzel insanlarına inat; yaşlarından ve sahip oldukları fikirsel motivasyonun yoğunluğundan beklenmeyecek olgunluğa sahip GazeteBilkent Politika birimi yazarlarını selamlıyorum. Her birisi farklı bir sesi, ülkemin farklı bir tınısını anımsatan, önce memleketin sonra kampüsün farklı noktalarından çıkagelip bu gazetede bu birimde buluşan insanlar…  Yazarlarım, dostlarım hem bana hem de bu gazeteye ilham kaynağı oldular. Beni aralarına kabul ettikleri ve birlikte çalışma şansı verdikleri için minnettarım.

Her zaman söylerim,

GazeteBilkent, Bilkent Üniversitesi’nin en önemli projelerinden birisi. Bütünüyle İngilizce eğitim veren bir kurumun Türkçe yayın yapan bir mecraya sahip olması tam bir zaruriyet.  Gazetem sağ olsun “essay” harici yazı formları olduğunu görüp, anlayan garibim Bilkent talebeleri için sığınak görevi teşkil etti, fırsat ve dahi umut oldu.

Bu gazeteyi kuran, yöneten tüm idarecilerini; tüm editör, yazar ve çalışanlarını bir kez daha hatırlıyorum. Gazetemin tüm emekçilerine “Türkiye’nin en çok okunan öğrenci gazetesi” olan GazeteBilkent’i armağan ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. İnanıyor ve hatta biliyorum ki henüz daha çok genç olan bu gazetemiz ileride çok daha büyük işlere imza atacak, çok değerli kalemler yetiştirecek.

Ve elbette,

“Aman canım öğrenci gazetesi işte” deyip burun kıvırmadan;  yazılarımı okuma, hatta paylaşma, yetmiyormuş gibi bir de üstüne yorum yapıp, mail atıp takdir etme, eleştirme zahmetinde bulunan tüm okuyuculara saygılarımı sunuyorum. Yazılarım kaç kişiye ulaştı bilemem ancak kimi zaman uzak diyarlardan yazımı okuduğunu belirtip, övgülerini lütfeden insanların mesajları veya zahmet edip uzun ve nitelikli eleştirilerini göndermekten üşenmeyen nice farklı görüşten nice yurttaşımız olağanüstü hisler yaşattılar bana. Bizi her zaman destekleyen, her zaman yüreklendiren, hiçbir zaman yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza selam olsun.

Bu gazete ve politika birimi, ve onun tüm emekçileri artık sizlere emanet. Övgülerinizi de eleştirilerinizi de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esirgemeyin.

Umarım gün gelir yine böylesine güzel bir platformda yine elime kalem alma gururunu yaşayabilirim.

Sürç-i lisan ettiysek affola.

Allahaısmarladık. gazetebilkent

 

 

Leave a Reply