Game of Thrones’ta Beşinci Sezona Doğru: A Day in the Life

 

emilia-clarke-as-daenerys-targaryen_-photo-helen-sloan_hbo

Bütün dünyada severek izlenen ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan Game of Thrones dizisinin beşinci sezonunun 12 Nisan’da yayınlanmaya başlayacağı geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu. Dizinin hayranları büyük bir sabırsızlıkla beşinci sezonun başlamasını beklerken, dizinin yayınlandığı kanal olan HBO, yaşanan her gelişmeyi yakından takip eden veya etmeye çalışan, yeni bölümleri merak eden hayranları biraz daha heyecanlandırmak için; geçtiğimiz günlerde beşinci sezonun kısa bir ön gösterimini IMAX salonlarında yayınlamıştı ve yayınlanan bu ön gösterim, sonrasında hemen internette dolaşmaya başlamıştı.

Dün gece ise beşinci sezonun sahne arkası görüntülerinden, ‘A Day in the Life’ adında yarım saate yakın kısa bir belgesel gösterimi yayınlandı. Yayınlanan videoda dizinin bir gün içinde üç farklı ülkede, İspanya (Sevilya), Kuzey İrlanda (Belfast) ve Hırvatistan (Dubrovnik), yapılan farklı çekimlerini görüyoruz. Çekimlerin yapılacağı setlere nasıl karar verildiği, bu setlerin oluşum sürecinde neler olduğu gibi durumlara da bu video yardımcılığıyla tanıklık ediyoruz. Dizinin prodüktörleri, yönetmenleri, yazarları, ekip çalışanları ve oyuncularıyla gerçekleştirilen konuşmalar da arka planda neler olduğu hakkında bizlere fikir vermeye devam ediyor.

Çok fazla gelişmenin olduğu videoda, öne çıkan bazı olaylar ve durumlar arasında ise;

  • Lena Headey’nin Dubrovnik sokaklarında gerçekleşen bir sahnesi
  • Emilia Clarke’ın Belfast setinde, yönetmenle Daenerys‘in cümlesini en iyi şekilde nasıl aktarabileceğini konuşması
  • Sevilya’daki Alcázar Sarayı’nın nasıl Dorne haline getirildiği
  • Dizideki ekstraların, saç-makyaj çalışanlarının yardımı ile nasıl bir dönüşüm yaşadıkları
  • Osuna’daki boğa güreşi alanının, çekimi 12 gün sürecek tek bir sahne için nasıl değiştirildiği
  •  Diziyle ilgili pek çok istatistiksel bilgi

Daha fazla uzatmadan, sizleri Game of Thrones’un Youtube hesabında da yayınlanan ve neredeyse hiçbir ipucu içermeyen sahne arkası görüntüleri ile baş başa bırakıyorum.

 

Leave a Reply