altmanset(37)Bildiğiniz gibi başbakanımız sizin benim gibi biri değil. Artık yediğinden midir içtiğinden midir bilmiyorum, bizden farklı. Elbette sadece karizmasından, hitabet yeteneğinden bahsetmiyorum. Kendisinin çeşitli özellikleri, hatta tabiri caizse mucizeleri var. Gelin bunları beraber inceleyelim.

Cisimleri Hareket Ettirebilme

Başbakanımız cisimleri, onlara hiç dokunmadan hareket ettirebilmektedir. Gerçekten. Örneğin polis müdürleri. Başbakan hiç dokunmadan, polis müdürlerini hareket ettirebiliyor. Hem de öyle 3-5 metre değil. Şehirden şehire fırlatabiliyor. Gerçekten çok güçlü. Hem sadece polisler de değil. Savcıları da… Ortalama bir Recep Tayyip Erdoğan’ın koparma stilinde 32 savcıyı aynı anda kaldırabileceğini biliyor muydunuz? Olağanüstü!

Güçler Ayrılığı İlkesi

Bu ilke Erdoğan’ın en büyük özelliklerinden biridir. Demokrasi açısından çok önemlidir. Bildiğiniz gibi Recep Tayyip Erdoğan’ın güçleri üçe ayrılır: Yasama, yürütme, yargı. Bu üç önemli güç ayrılmadan sonra tekrar Başbakanımızın elinde birleşir ve ardından tekrar ayrılır. Bu sürekli döngü inanılmaz bir demokrasi sağlar. İnanın bana, güçler ayrılığı çok önemli.

Keskin Gözler

Başbakanımızın gözlerinin ona karizmasından başka kattığı şeyler de var. Kendisi sadece kişiye bakarak onun demokrat mı yoksa darbeci mi olduğunu, dış güçler tarafından mı yoksa Cehape (yazıyla CHP) tarafından mı görevlendirildiğini söyleyebilir. Ayrıca onun gözleri insanların amaçlarını da çözebilmektedir. Örneğin bir eylemcinin derdinin sadece ağaç olup olmadığını sadece ona sıktığı özel bir gazla anlayabilmektedir. Hem bunun yanında bir haşhaşiyi okyanus ötesinden tespit edebilen gözler hangi kartalda vardır şu dünyada?

Görünmez Koruma Kalkanı

Haşhaşilerden bahsetmişken, bildiğiniz gibi haşhaşilerin en büyük silahları beddualarıdır. Hasan Sabbah ömrü boyunca Selçuklu Devletine beddua etmiştir. İşte Erdoğan günümüz haşhaşilerinin beddualarından korunmak için görünmez bir kalkana sahip. Böylece evine ateşler salınması engellenmiş, yuvasının yıkımı durdurulmuş, birliğinin bozumu suya düşmüş oluyor. Gerçekten. Bir darbeci kibrit atmayı denemiş. Olmamış.

İleri Çekiş Gücü

Recep Tayyip Erdoğan sadece dokunmadan değil, dokunarak da hareket ettirebiliyor cisimleri. Bu cisimlerden birisi demokrasi. Recep Tayyip Erdoğan demokrasiyi sürekli ileri çekmektedir. Sadece geçen yıl demokrasimiz on iki bin kilometre ileri taşınmıştır. O kadar hızlı ilerletmektedir ki demokrasiyi… Şey. Aslında ben yetişmeye çalışırken biraz nefes nefese kaldım. Ufuk çizgisinde kaybolur gibi olmuştu da ben ihtimal vermemiştim. Ama sanırım kaybettim ben. Demokrasi ve başbakanımızı görürseniz bana da haber edin. Allah aşkına. Saplanıp kaldım bu iğrenç anti-demokratik yerde. Buralar hep darbeci dolu.

Bu kadar önemli özelliğe sahip bir başbakana sahipken bence değerini bilemiyoruz, üstelik hakkını yedirtiyoruz. Örneğin ülke olarak giremememizi anlarım ancak neden hâlâ Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliğine alınmadı? Ya da önceki günlerde yılın en önemli futbolcusuna verilen FIFA Ballon d’Or ödülü de bence Başbakanımızın hakkıydı. O neden elin Portekizlisine gitti? Veya neden Erdoğan Oscar’a aday gösterilmedi. Yoksa belirli dış güçler mi engel oluyorlar? Bu rezaletlerin her birini, katliamları kınayan Birleşmiş Milletler kadar büyük bir sorumluluğunu yerine getirmişlikle kınıyorum. Size iyi günler diliyorum.

Bonus:

Elbette Başbakanımızın ne kadar harika olduğunu elbette biliyordum. Ama kendisinin doğmamış ve doğurulmamış olduğunu Fevai Arslan’dan öğrendim. Öyle ya, bütün vasıflarını taşımaktaymış.
http://www.youtube.com/watch?v=0eoN6930kpQ

Leave a Reply

2 comments

  1. mehmet Eyyupoglu

    Zevk alarak okudum sonuna kadar. Karşı düşünceli bir insanın ciddiye alabileceğini düşünüyorum.

  2. Alaz T.

    Vıcık vıcık darbeci buralar azizim, başbakanımız gelse de kurutup tarla yapsa keşke buraları inşallah maaşallah.