Halkbank Avrupa’da Finale Koşuyor

halkbankBu yıl hem bayan hem de erkek takımlarımızın Avrupa kupalarındaki başarıları takdire şayan. Avrupa’daki 8 temsilcimizden birisi olan Halkbank Erkek Voleybol Takımı Cev Cup’ta yoluna hızla devam ediyor. Temsilcimiz yarı finalin ilk maçında Ukrayna temsilcisi Lokomotiv Kharkiv’i  konuk etti. Ankara Başkent Spor Salonu’nda oynanan maçta Halkbank yarı finalin ilk maçını alarak büyük bir avantaj elde etmiş oldu.

hb

Halkbank oyuncusu Luis sempatik tavırları ile dikkat çekti

İlk sete pek iyi başlayamayan temsilcimiz, ikinci moladan sonra pasör çaprazı Ahmed Salah’ın ve orta oyuncu Emre Batur’un takımı sürüklemesiyle öne geçmeyi başardı. Aynı hızla seti de 25-19 bitirdi. İkinci ve üçüncü setlerdeyse daha emin adımlarla ilerleyip, sahada kupayı daha çok isteyen tarafın kendisi olduğunu bize gösterdi. Luis hırslı ve aynı zamanda sempatik oyunuyla göz doldurarak, taraftarları ve takım arkadaşlarını ateşledi. Böylece diğer setleri de 25-21 ve 25-17; maçı da 3-0 alarak kupaya bir adım daha yaklaştı.

milli pasör çaprazı Serhat Coşkun

Milli pasör çaprazı Serhat Coşkun

Halkbank Antrenörü Veselin Vukovic bu maçta da Serhat Coşkun’u bençte bırakarak dikkatleri üzerine çekti. 2011 yılında Avrupa Şampiyonası’nda en skorer oyuncu ve en iyi smaçör olan Serhat’ın hala Halkbank’ın bencinde oturması milli takımımız açısından çok üzücü. Milli takımda ilk 6 oynayan ama kendi takımında yabancı oyuncular yüzünden yedekte bekleyen Serhat gibi aslında çok da yetenekli oyuncularımızla milli takımımızın ne kadar başarılı olabileceği de akıllarda büyük bir soru işareti.

Halkbank, Lokomotiv Kharkiv ile rövanş maçını 13 Şubat Çarşamba günü Ukrayna’nın Kharkiv kentinde TSİ 18.00’de yapacak. Eğer temsilcimiz ikinci maçı da alırsa finale yükselecek. Eğer kaybederse de altın

Leave a Reply