Küçüklüğümüzden: Hansel ve Gretel

hansel gretel

Aslında onlar klasik bir çocuk masalının baş kahramanı olan Hansel ve Gretel kardeşlerdi. Şimdi ise aradan yıllar geçmiş ve onlar cadı avcıları olarak bizi selamlıyor. Norveçli sinemacı Tommy Wirkola’nın yönetmenliğinde hayata geçirilen filmde Hansel karakterine Gemma Arterton canlandırırken, kardeşi Gretel olan karaktere de Jeremy Renne ruh veriyor. Klasik masalın elden geçirilmiş senaryosu ise yönetmen Wirloka ile Dante Harper’a ait.

3

Küçüklüğümüzden de bildiğimiz üzere Hansel ve Gretel kardeşler babaları tarafından ormana terk edilir. Tatlıdan yapılmış bir eve adım atarlar fakat bu evin kötü kalpli bir cadıya ait olduğunu fark edemezler. Kötü kalpli cadı, ikizlere olağan gücüyle eziyet eder. Fakat akıllı kardeşler keskin zekalarıyla cadıyı alt edip öldürmeyi başarırlar. Bu ilk avlarından sonra hiç ayrılmadan beraber yola devam eden Hansel ve Gretel, gittikleri her kasabada, her orman derinliğinde acımasız cadıları avlamakta ustalaşırlar. Gel gelelim gittikleri son kasabada yaşanan çocuk kaçırma olaylarında, her zamankinden farklı bir gariplik vardır. Kısa süre içinde kasabanın çocukları tek tek kaybolur ve cadı avcısı ikili kendilerini daha önce karşılaşmadıkları kadar büyük bir cadı kaosunun içinde bulurlar.

1 Şubat 2013 tarihinde vizyon hayatına merhaba diyen film, efektleriyle de seyirciyi etkisi altına alıyor. Her saniyesini merakla izleyebildiğimiz film aynı zamanda bizi küçüklüğümüze de götürmüyor değil. Beklenmeyen gelişmelerle seyirciyi şaşırtan senarist, oyuncuklarıyla etki bırakan oyuncular ve ince ince ayarlanıp çekilen sahneler filmi daha üst seviyeye oturtuyor. Her ne kadar dövüş sahnelerinin çok hızlı geçmesi yüzünden eleştiriye uğrasa da yapılan efektler bu etkiyi ortadan kaldırmaya yetiyor diye düşünüyorum. Imbd’den 6.5 puan alan filmin fragmanına göz atmak isteyenler içinse;

http://www.youtube.com/watch?v=p6wk1XySBTk

2

4

Leave a Reply