Memphis Grizzlies, uzun bir süredir takas etmeye çalıştığı “overpaid” star oyuncusu Rudy Gay’i  3 takımın dahil olduğu bir takasla Toronto Raptors’a  gönderdi. Pistons’ın şampiyon kadrosundan takımda kalan tek isim Tayshaun Prince bu takasla 10 yılı aşkın süredir oynadığı Pistons’dan ayrılarak NBA kariyerinde ilk kez takım değiştirdi. Böylelikle Pistons’ın batan gemisinin kaptanı da gemiyi terk etmiş oldu.  Memphis için bu uygun bir anlaşmaydı; takımda her zaman topu elinde isteyen şişkin egolu ve dolgun maaş çekli bu oyuncudan kurtulmaları gerekiyordu, karşılığında da takımı için özveriyle oynayan,  artık NBA’in kurdu olmuş çalışkan bir oyuncu aldılar.

Grizzlies’le birlikte Raptors ve Pistons’ın oluşturduğu bu 3’lü takasa göre:

  • Rudy Gay ve Hamed Haddadi, Toronto Raptors’a
  • Tayshaun Prince ve Austin Daye Memphis’e
  • Ed Davis Memphis’e ve Jose Calderon Pistons’a  gönderildi.

 

940-gay-rudy-8col

Gay, ilk maçında 20 sayı atarak Clippers’a karşı alınan galibiyette önemli rol oynadı.

“Bargnani’nin durumu biraz farklı, o müthiş bir yetenek ve bu organizasyon için çok şey yaptı, fakat bazen yer değişikliği kötü değildir. Onun takas talep ettiğini söylemiyorum, ancak eğer takım doğru düzgün bir durumda olsaydı, o kesinlikle kendi durumu için savaşmazdı.” Bu açıklama Raptors Genel Menajer’i Bryan Colangelo’ya ait. Colangelo, Bargnani’nin takımdan ayrılacağının sinyallerini veriyor gibi. Lakers’da kredisi tükenen İspanyol forvet Pau Gasol’la Bargnani’nin takas olabileceği spekülasyonları yapılmıyor değil. 5 yıllık Lakers serüveninde biri ilk senesinde olmak üzere 2 kez şampiyonluk yaşayan Gasol, geçtiğimiz aylarda Kobe Bryant’ın yumuşak oynuyor eleştirilerine maruz kalmıştı. Zaten Lakers daha önce Gasol’u takımdan gönderen bir takasla Chris Paul’u takıma getirmek için Hornets ile anlaşmıştı ancak, David Stern  bu takasın lig için adil olmayacağı gerekçesiyle takası reddetmişti. Takas periyodunun sona ereceği 21 Şubat’a kadar Lakers’ın öyle ya da böyle Gasol’u takas edeceği düşünülüyor.

Tökezleyen Atlanta Hawks’ın, sezon sonunda serbest kalacak yıldızı Josh Smith’i takas etmek için uygun zemin ayarlamaya çalıştığı bilinmeyen bir haber değil. Kontratı bitince Hawks ile devam etmeyeceği aşikar durumda olan Smith için yana yakıla All-Star seviyesinde oyuncu arayışında olan Phoenix Suns, kötü gidişatı değiştirme adına kadrosunda değişiklik yapma uğraşı içindeki Dallas Mavericks ve ligin dibine demir atmış Charlotte Bobcats olası yeni adreslerden birkaçı. Suns’ın Smith için Hawks’a Marcin Gortat’ın merkezinde olduğu bir takas paketi teklif edeceği belirtiliyor.

 j smoove

Josh Smith takas döneminin en gözde isimlerinden biri.

Leave a Reply