kücükprensTiyatronun büyülü dünyasına açılan kapıdan bir kere girdiniz mi bir daha ondan uzak durmayı düşünemezsiniz. Çocuk oyunlarıyla başlayan tiyatro sevgim her yeni oyunla farklı bir kapıya açıldı ve ben tiyatroyu hep daha çok sevdim. Sahnede varolmak gibi bir niyetim olmadı ama seyirci koltuğunda oturmaktan hep haz aldım. Dün de bugün de o duyduğum mutluluk değişmedi. Sahnenin ışıkları, dekoru, rengi, kokusu, salonun mimari yapısı, seyircilerin davranışları, oyuncuların kendilerinden emin görünüşlerinin altında yatan o ilk günkü heyecan. İlk dakikadan son ana, selam verişe kadar geçen süre, kırmızı perdelerin yavaş ama emin ve gururlu kapanışları birbirini tamamlar bende. Son zamanlarda tiyatroya uzanan kötücül ellerin birer birer planlarını yola koymaları çok can sıkıcı. Ankara’nın göz bebeği sayılan iki sahnesinin ihaleye çıktığını duymak sanata inen bir darbe daha işte dedirtti. Daha önce özel tiyatroların yaşadığı sahne problemlerinden bahsetmiştim. Üstat Genco Erkal yöneticiliğini yaptığı Dostlar Tiyatrosu’nun sahnesinden çıkarılmış, başarılı oyuncu Emre Kınay’ın Duru Tiyatrosu salon sahibiyle problemler yaşamaya başlamıştı. Büyük şehirlerde yaşanan böylesi tiyatro problemlerinin başgöstermesi daha küçük bölgelerde bu durumların nereye varabileceğini gösterir nitelikte.

 

174493_ccf8

Bütün bu durumları düşünüp üzülmek yerine tiyatroya daha çok destek olmak, daha çok tiyatronun bizden olduğunu göstermek gerek. Şubat ayı da bunu göstermek için biçilmiş kaftan. Devlet tiyatrosu’un programı yine yoğun ve birbirinden güzel oyunlarla dolu. Bunun yanında İstanbul’dan turneye gelen oyunlar da oldukça ilgi çekici. Başrollerini Haluk Bilginer ve Zerrin Tekindor’un paylaştığı “Antonious ile Kleopatra” ve Genco Erkal’ın tüm oyunları tekrar Ankara seyircisiyle buluşacak. Ayıp Ettik, Benimle Delirir misin?, Leyla’nın Evi, Aşk’a 103 adım, Westminister Otelinde Komik Bir Gece şubat ayını şenlendirirken, “Küçük Adam Ne Oldu Sana” mart ayında Ankara’ya konuk olacak. Birbirinden başarılı oyuncuları bir araya getiren bu oyunları kaçırmamanızı ve Biletix’e bakmadan program yapmamanızı öneriyorum.

 

408678_516421741714215_1492209600_nBir de bu güzel oyunların yanına Cermodern’in tiyatro aktivitelerini eklemeyi unutmayın. Hiç büyümeyeceklere anlatılan bir peri masalı “Küçük Prens” 15-16-17 Şubat’ta StüdyoCer’de. Nihat İleri ve Laçin Ceylan’ın omuzladıkları oyun yurtdışına kadar çıkmış ve büyük ilgi görmüştü. Küçük Prens’in biletlerini Cermodern’den alabilirsiniz. StüdyoCer’in ikinci merak unsuru oyunu ise “Mojo”. Behzat Ç oyuncularının bir kısmının da yer aldığı oyun farklı konusu ve konusunu işleyiş biçimiyle dikkat çekiyor. 25 Ocak’ta prömiyerini yapan oyun şimdiden dikkatleri üstüne çekti (İnternette kısaca bir araştırma yaparak bile etkilerini görmek mümkün).

Şimdiden Keyifli Seyirler!!

Leave a Reply