2 Haftalık Tenis Şöleni Sona Erdi

rafael-nadal-celebrates-french-open-win-with-eiffel-tower-photo-shoot-7Bir Roland Garros’u daha geride bıraktık. Erkeklerde Nadal 14.Grand Slam şampiyonluğunu kazanırken, 9.kez bu turnuvayı kazanarak inanılmaz bir başarıyı yakaladı. Bu rakam tenis tarihinde bir ilk oldu. Bayanlarda ise gelmiş geçmiş en büyük sürprizli Grand Slamlerden biri yaşandı. 4.tura gelindiğinde ilk 3 seribaşı raketten hiç kimse turnuvaya devam edemedi. Kazanan ise Rus raket Maria Sharapova oldu.

Erkekler finalinde şu anda dünya üzerindeki en iyi 2 raketin kapışmasına tanık olduk. Bu iki isim henüz 30’lu yaşlarına bile gelmemişken Pazar günkü maç 2 dev raketin tam 44.karşılaşması oldu. Bu gerçekten inanılmaz bir rakam. Nadal ve Djokovic bize 3,5 saatlik bir tenis ziyafeti sundular. Tam bir taktik savaşı geçen karşılaşmada 2 hafta önce rakibini deviren Djokovic, burada da ilk seti kazanmasına karşın sonraki setlerde Nadal’ın karşı koyulamaz performansına maruz kaldı ve turnuvanın en büyüğü İspanyol raket oldu. İkiz bebeklerinin yeni doğması sebebiyle turnuvaya katılma kararını son anda veren Federer ise 4.turu görebildi, bu turda turnuvanın sürpriz ismi Letonyalı Gulbis’e boyun eğerek gözünü kendini en iyi hissettiği zemine ve turnuvaya çevirdi; Wimbledon! Avustralya Açık şampiyonu İsviçreli Wawrinka ise henüz ilk turda elenerek büyük hayalkırıklığı yarattı. Seyircilerinin önünde çok şey beklenilen Fransız raketler Tsonga, Gasquet ve Monfils’den ise çeyrek final oynayan Monfils dışında bir sürpriz gelmedi.

Nadal bu turnuvayı 9.defa kazanmayı başarırken Novak ise kariyer Grand Slam’i olarak adlandırdığımız başarıyı bir kez daha çok yaklaşmışken başaramadı. Daha önce Avustralya Açık, Wimbledon ve Amerika Açıkta zafere ulaşan Sırp raket 4.Slam’ini kazanmak için yıllardır uğraş verse de karşısında toprak kortun gelmiş geçmiş en iyi isimlerinden birinin, belki de en iyisinin olmasının şanssızlığını yaşıyor. Maç sonunda iki isim de gözyaşlarına hâkim olamadı. Djokovic kupaya çok yaklaşıp bir kez daha başaramamaktan, Nadal ise yakaladığı tarihi başarıdan. Son konuşmalarında Djokovic gelecek sene yine çok uğraşacağım derken umudunu kaybetmediğinin mesajını verdi. Nadal da Sırp raketin bir gün elbet bu turnuvada zafere ulaşacağına inandığını ifade ederek yenilgi sonrası çok üzülen rakibine moral verdi.

Dikkat çeken isimler: Ernest Gulbis

Hayalkırıklığı yaratan isimler: Stanislas Wawrinka, Grigor Dimitrov, Roger Federer

TENNIS-AUS-OPENBayanlarda turnuvada olan sürprizleri maçlar başlamadan tenisseverlere sorsaydık sanırım tek bir kişi bile olabilir lafını kullanmazdı. Şoklar üst üste geldi, önce 2 numaralı seribaşı Li Na, ardından turnuvanın en büyük favorisi 1 numara Serena Williams elendi. Bu iki ismin elenmesinden sonra fırsattan yararlanma adına en büyük favori olan 3 numaralı Radwanska da elenince kolay kolay unutulmayacak bir bayanlar Grand Slam’i yaşandı.

Sharapova uzun zamandır aradığı Slam şampiyonluğuna burada ulaştı. 2 yıl önce kazandığı bu turnuva son Grand Slam şampiyonluğu idi. Turnuva boyunca istikrarlı bir oyun sergileyen ve bu kupayı çok istediğini her maç belli eden dünya 5 numarası sürprizlerden de sıyrılarak şampiyonluğa ulaştı. Burada bence daha önemli olan nokta ise Rus raketin Wimbledon turnuvasında ne yapacağı. Sharapova ilk turlarda elenebilir zira bu tarz sürprizleri yaşatan bir raket; ama Wimbledon’da göreceği bir yarı final istikrarını sağlamasına ve ritmini iyice bulmasına işaret olacaktır. Finaldeki rakibi Halep ise bu başarıyla birlikte 3 numaraya kadar yükseldi. Romen raket şu an kariyerinin zirvesinde.

93 doğumlu İspanyol raket Muguruza’ya da ayrı bir parantez açmadan yazımızı bitirmemek lazım. Henüz 2.turda dünyanın en iyi bayan raketi ve turnuvanın en büyük favorisi Serena Williams’ı set vermeden geçerek herkesi şoke etti. Bununla da yetinmeyip çeyrek finale kadar çıkan İspanyol raket Sharapova karşısında da çok iyi mücadele etmesine ve ilk seti almasına karşın 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Muguruza, çiftlerde de partneriyle beraber yarı final görme başarısı gösterdi.

Dikkat çeken isimler: Garbine Muguruza, Simona Halep, Andrea Petkovic, Eugenie Bouchard

Hayalkırıklığı yaratan isimler: Serena Williams, Na Li, Agnieszka Radwanska, Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki

2 hafta boyunca tenise doyduk. Ama bitmedi! Daha da büyük, daha da güzel bir turnuva çok yakınımızda. Wimbledon Tenis Turnuvası 23 Haziranda başlıyor. Raketlerin her sene olduğu gibi toprak korttan çim korta geçiş ve alışma süreci için sadece 2 haftaları var. Bu turnuvadan ne gibi sonuçlar ve sürprizler çıkacak, merakla bekliyoruz.

images

 

Leave a Reply