AALF-6 : Böyle Bir Zorlu Kura Yeşil Sahada Biter

2015-2016 Sezonu Spor Toto 2. ve 3. Lig Fikstürü TFF’nin Beykoz-Riva’da yer alan idari merkezindeki Orhan Saka Salonu’nda çekildi. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Koşar, Ali Düşmez ve Mustafa Çağlar, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile Spor Toto 2. ve 3. Lig’de mücadele edecek kulüplerin temsilcileri katıldı. Spor Toto 3. lig fikstürünün belli olmasının ardından tüm takımlarda kılıçlar çekildi, yeni sezona hazırlıklar başladı. Kimileri kamp merkezlerini kimileri ise kendi mabetlerini antreman tesisleri olarak seçti. Her takımın bir diğerinden heyecan ve istekli olduğu, para ve ünden çok azmin ve isteğin ön planda olduğu bu ligde gruplarda başarıyı hedefleyen takımların futbolcuları kadar teknik adamları ve yöneticileri de olağan güçle çalışarak yeni sezona daha güçlü kadrolar yaratmaya odaklandı. Peki, gruplar nasıl şekillendi, kimler ön planda, kimlerin daha kat etmesi gereken yollar var?

Grup 1: Ne şiş yansın ne Kebap!

TFF 3. Lig 1. Grup Takımları

TFF 3. Lig 1. Grup Takımları

Böyle grup mu olur, bilerek ve istenerek mi böyle bir kura çekildi? Sezona damgayı bu grubun vuracağını birkaç haftalık dahi olsa 3. ligi takip eden herkes anlar. Bu öyle bir grup ki İzmir’in ünlü ve ünü kadar güç sahibi takımı Altay ve 2. lige yalnızca 3 puan ile veda eden Turgutluspor ve Gölbaşıspor bu grupta mücadele edecek. İki sene önce daha ilk haftalardan liderliği ele alıp şampiyonluğunu erkenden ilan edip ikinci lige yükselen Düzyurtspor, playofflarda elenmelerine tüm sporseverlerin üzüldüğü BB Erzurumspor ve Zonguldak Kömürspor, hem transferleri hem de BAL’daki başarıları ile ülke gündemine gelen Cizrespor da bu grupta olacak. Bunlar yetmezmiş gibi BAL’dan bileklerinin gücüyle şampiyon gelen Tekirdağspor, Kozan Belediyespor ve Düzcespor, 3. ligin gediklileri Bursa Nilüferspor, Silivrispor, Yeşil Bursaspor, Erzin Belediyespor, Kırıkhanspor, Kızılcabölükspor, Maltepespor, Arsinspor ve geçen sene ilk kez 3. lig tecrübesi edinen Tire 1922 de bu grubun diğer ekipleri. Geçen seneki başarıları ve oynadıkları futbol incelendiğinde bu takımların arasında kıyasıya bir mücadele olacağı hiç şüphe uyandırmaksızın görünüyor. Grubun nasıl şekilleneceği hakkında herhangi bir öngörüde bulunmak zor ama bol gollü ve bol mücadeleli maçların bizi beklediği aşikar. Grubun tüm takımları, böylesine zor bir kuranın ardından kadrolarını güçlendirmek için transferlere ve yoğun kamp programlarına girdiler. 1. Grubun tüm takımlarına ve onların yılmaz destekçileri taraftar gruplarına başarılar diliyor, keyifli ve özlenen düzeyde bir futbol izlememizi temenni ediyorum.

Grup 2: BAL Şampiyonları ve 3. Ligi İyi Bilenler

TFF 3.Lig 2. Grup Takımları

TFF 3.Lig 2. Grup Takımları

Bu grubun ekiplerinin geçen seneki durumlarını anlamak için başlığı okumak yeterli olacak. Gerçekten de BAL şampiyonlarının 3. lig gediklileriyle kıyasıya rekabetlerine sahne olacak bu grupta geçen sezonun BAL’dan yükselen takımları Bodrumspor, Manisa BBSK, Sultanbeylispor, Yomraspor ve Zara Belediyespor bulunuyor. Bu takımlarının 3. lig maceralarına başlayacakları yeni sezonda bu lige hiç de yabancı olmayan birçok takım onları bekleyecek. 3. lig havasını geçen sene de soluyan Adliye, Ayvalık, Derince, Etimesgut, Maraş, Tekirova, Orhangazi, Payaş ve Sancaktepe yeni gelen takımlarla karşılaştırıldığında lig tecrübesi olarak önde görülüyor. Bu takımların yanında geçen sene 2. lige veda eden Trabzon ekibi Ofspor, geçen sezon bu lige 2. ligden düşen ve bu ligden de kıl payı düşmeyen Gaziosmanpaşa gibi düşüşüne son vermek isteyen takımlar bulunuyor. Ayrıca geçen sene playoff oynayarak hedeflerini son haftaya kadar sürdüren Sakaryaspor ve olaylı maçın iki kahramanı Denizli BBSK ve Diyarbakırspor da bu grupta yer alıyor. Geçen sene playoff maçında eşleşen Denizli ve Diyarbakır eşleşmesinde ikinci maçın 90. dakikasına kadar eşitlik bozulamamış ve 90. dakikada Diyarbakırspor gol bulmuştu. Bunun ardından duraklama döneminde Hüseyin Sabancı’nın verdiği alakasız penaltı kararının ardından futbol sahalarına yakışmayacak olayların yaşandığı Diyarbakır’da maç tatil olmuş ve Denizli ekibi 3-0 hükmen galip sayılmıştı. Tüm takımları kısaca böyle özetleyebileceğimiz 3. lig 2. grupta tecrübeliler ile yeni tecrübe edeceklerin mücadelesi şimdiden sporseverlerin ilgisini çekmeye başladı. Bir yandan geçen sene bu ligi neden çıkamadığını inceleyen ve takviyeler yapan 3. lig ve 2. lig ekipleri, diğer yandan BAL’dan gelerek bu heyecanı ilk kez yaşayacak ve bu heyecana ortak olma adına transfer ve kamp harcamalarından kaçınmayan yeni 3. lig ekipleri bizleri Mayıs’a kadar sürükleyecek heyecanlı bir maratona başlamadan önce kadrolarına son rötuşları yaparak sporseverlere daha kaliteli bir 3. lig izletmeye hazırlanıyor.

Grup 3: Karmakarışık

TFF 3. Lig 3. Grup Takımları

TFF 3. Lig 3. Grup Takımları

Diğer iki grup takımlarını birkaç grup altına toplayarak inceleyebilirken son grubun ekiplerini bu kadar kolay sınıflandırmak mümkün değil. Karmakarışık bu grupta Van BBSK, Beylerbeyi, Çatalca, Manavgat ve Sandıklı ekipleri geçen sene de 3. lig atmosferi içerisinde çalışan takımlardı. Bunların yanında Batman Petrolspor geçen sene playoff göremese de bir önceki sene ligi 2. bitirmiş ve playoff final maçında Hacettepe’ye mağlup olmuştu. BAL’dan geçen sezon gelen ve bir senedir ilk kez 3. lige dahil olan Bayburt ve Niğde ekipleri ve 2. ligden düşerek geçen sezon ilk kez 3. ligde oynayan Çanakkale Dardanelspor da bu grubun altında mücadele verecekler. Yine bu ligde oynayıp geçen sezon son haftalara kadar düşmememe mücadelesi veren ve ligi son sıralarda tamamlayarak mevkisini koruyan Çine Madranspor, Bergama Belediyespor ve Erzincan Refahiyespor da diğer takımlara dahil oldu. Tüm bu karmaşanın içerisine BAL’dan şampiyonlukla gelen ve transferlerle yaz sezonuna damga vuran Kastamonuspor ve Dersimspor; 2. lige veda eden Körfez İskenderunspor ve Tavşanlı Linyitspor da eklendi. Bu da yetmez dediler ve geçen sezon playoff oynayan Gölcükspor ve Yavuz İncedal’ın Çorum Belediyespor’u da bu grupta yer aldı. Ayrıca İncedal’ın yeni ekibi ve 3.ligin her sezon başarılı ve daimi ismi Darıca Gençlerbirliği de gruptaki yerini aldı. Kalıplara sığmayacak, her aşamadan her başarıdan takımın bulunduğu bu grupta sonuçları tahmin etmek oldukça güç, hatta öyle ki tüm Avrupa liglerinde bir birinci göz önüne her zaman çıkarken 3. grupta uzun bir süre herhangi bir birinciyle karşılaşamayacağımızı ve mücadelenin herkesin birbirine çelmeler takması ile geçeceğini düşünüyorum.

Tüm gruplarda mücadelenin son noktada olacağı, 3. lig atmosferinde alışkın olduğumuz gibi birbirlerini sürekli zorlayan ve sürpriz sonuçlara her daim açık olan maçlarla karşı karşıya kalacağız. Bu zorlu mücadelede en uzun süre ayakta kalan ve rakiplerine karşı puan üstünlüğü yaratabilen takımlar 2. lig biletine bir adım daha yakım olacaklar. Bu zorlu sezonda tün gruplarımıza başarılar diliyor, centilmenlik ruhunun eksik olmayacağı, sorunsuz ve terörsüz bir lig diliyorum, tüm sporseverleri bu çekişmeli sezonu takip etmeye davet ediyorum.

Kaynakça

https://www.facebook.com/3.ligtakimlar?fref=ts

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=338&ftxtID=23326

 

Leave a Reply