Devre Arası Transfer Raporu: Galatasaray (İlk Bölüm)

2020’ye girmemizle beraber Ocak transfer dönemi de şanına yaraşır bir şekilde hızlıca açıldı. Spor Toto Süper Lig ekiplerinden harcama limiti yüzünden şikayetçi olup transferden uzak olan da var, yeni isimlerle anlaşanlar da. Bu takımlar arasında şampiyonluk yarışında bulunanlar da var elbet, bu yazıda da onlardan birini değerlendireceğiz.

Babel, Nzonzi ve Mariano için yolun sonu mu?

Hızlı başlayan takımlardan ilki Galatasaray oldu, 2 hazırlık maçını da kazanan (3-1 ve 1-0) Cimbom’da öncelikle kadrodan çıkan isimlere göz atalım. Tecrübe kazanması için kiralanan Celil Yüksel haricinde henüz kadrodan resmi olarak yerli bir oyuncu ayrılmış değil. Steven Nzonzi bilindiği üzere yaşadığı tartışma sonucunda Terim tarafından kadro dışı bırakılmış, böylece oyuncunun 1 senelik uzatma opsiyonu bir kenarda dursun, bu transfer döneminde bile Galatasaray’dan ayrılması bekleniyor artık. Keza taktik olarak uyum sağlayabildiğini pek söyleyemeyeceğimiz Ryan Babel de EURO 2020 öncesi Hollanda forması giyme ihtimalini artırmak için -kiralık olarak- ülkesi ekiplerinden Ajax’ın yolunu tuttu. Bu hamlelerle birlikte Galatasaray’ın 2019 sonuna kıyasla sahasından daha hızlı bir şekilde çıkacağını ve gerektiğinde de kontra ataklar ile goller bulacağını beklemek doğal, zira gelen oyuncular da bu oyun yapısına uygunlar.

Onyekuru ve Saracchi’den beklentiler büyük.

Uruguaylı sol bek Marcelo Saracchi milli takımdan Muslera’nın arkadaşı, zira mevkisinin gereği olan hız ve bindirme özelliğine sahip. Aynı sebeple bunlara ek olarak defanstaki uyumu da artıracağı aşikar. Bunun dışında yapılan iki transfer, Henry Onyekuru ve Jesse Sekidika da kanat oynayan ve bahsettiğimiz oyun stiline uygun isimler. Her ne kadar Onyekuru sıtma teşhisiyle bir süre takımdan ayrı kalacak olsa da, Jesse’nin de taraftarı heyecanlandıracak bir potansiyele sahip olduğu açık. Genç yaşına ek olarak hazırlık maçlarında sergilediği performans oldukça iyi, yine de kupa maçları onun için daha çok dakika alacağı karşılaşmalar olacak. Henry Onyekuru ise hızı, golcülüğü, takımı tanıması ve Terim ile olan iletişimi düşünüldüğünde gerçekten tam isabet bir transfer. İkinci yarının ilk maçlarını kaçıracak olsa da forma giymeye başladığı haftalar içerisinde ilk 11’deki yerini sağlamlaştıracak, şansı da yaver giderse geçen sezon gibi şampiyonluk yarışına damga vuran isimlerden biri olacaktır diye düşünüyorum. Kısacası yapılan transferler kesinlikle gerekli ve mevkileri için yeterli isimler, zira iyi bildiğimiz Martin Linnes’i de bu isimlerden sayabiliriz.

İkinci yarı için Terim’in ‘gizli silahı’ Linnes olabilir.

Yazıyı tamamlarken sarı-kırmızılı ekibin artık stoper transferi için çalıştığını, aday isimlerden birinin Portekizli Bruno Wilson olduğunu ve son maçta kadroda olmayan Mariano ile yolların ayrılmasının beklendiğini kulis bilgisi olarak belirtelim. Bakalım transfer sezonu sonunda Cimbom’dan kimler gidecek, kimler takıma katılacak – ikinci bölüm yazısıyla görüşmek üzere!

*Kapak fotoğrafı medyafaresi.com adresinden, diğer fotoğraflar sırasıyla ntvspor.net, ytimg.com (youtube.com) ve ntvspor.net sitelerinden alınmıştır.

Leave a Reply