Galatasaray’da Seçim Vakti

Herkesin malumu olduğu üzere, Galatasaray futbolda kelimenin tam anlamıyla berbat bir sezonu geride bıraktı. Tüm tarihinde puan tablosunun bu kadar alt taraflarında zaman geçirmeye alışkın olmayan Cimbom’da beklenildiği gibi idari açıdan ibra edilmeyen Burak Elmas yönetimi seçim kararı alarak görevi devretmeye karar vermişti. İstinaf mahkemesine yapılan bir başvuru sebebiyle ertelenen ve Nisan sonundan Haziran ayına alınan bu seçimde kimler aday, vaatleri neler? Bu yazıda adayları mercek altına aldık.

İlk lansmanı yapan taraf Dursun Özbek ekibi oldu.

Eski başkanlardan Dursun Özbek, Nisan ayı sonundaki seçimde aday olmamasına karşın bu seçimde aday olmaya karar verdi. Önceki seçimde yarışan başkan adaylarından Metin Öztürk ile birleşen Özbek’in yönetiminde özellikle basketbol şubesindeki icraatlarıyla takdir toplayan Erden Timur ve listesinde de Cemal Özgörkey gibi tanıdık isimler var. Önceki başkanlık dönemindeki başarısızlıklar ve finansal sıkıntılarla yönetimi büyük tepki toplayan ve bu sebeplerden ötürü merhum başkan Mustafa Cengiz karşısında 2 kez seçim kaybeden Özbek, bu kez bir koalisyon ile yola çıkıyor. Türk sporunun çoğu kulübü gibi, mali bakımdan iyi durumda olmayan Galatasaray’da ‘Sen Galatasaraylısın’ sloganıyla yol çıkan ekibin 3 Haziran’daki lansmanında Bankalar Birliği anlaşmasından çıkma hedefi ve emlak projeleri öne çıktı diyebiliriz. Ayrıca, sportif bakımdan 2023’te şampiyonluk hedefi, basketbol takımı için Wild Card ile Euroleague katılımı sağlanması ve Kemerburgaz tesislerinin kısa sürede tamamlanması da önemli noktalardı. Önceki görev süresinin sonuna doğru anlaşma imzaladığı Fatih Terim’in olası dönüşü hakkındaki sorulara cevap vermeyen Özbek’in Okan Buruk gibi bilindik bir Türk teknik adamla çalışması beklenmekte.

Hamamcıoğlu bu seçimde de adaylıktan vazgeçmedi.

Diğer aday ise son seçimi küçük bir farkla kaybeden Eşref Hamamcıoğlu, kendisinin Özbek tarafından yapılan birleşme teklifini reddettiğini belirtmek gerek. ‘Geleceğe Güvenle’ mottosuyla yolan çıkan eski divan kurulu başkanı emlak projelerinin seçim gündemine gelmesine karşı olsa da, söylemlerinde göre ekibi Galatasaray için gelir getirecek başka projeler hazırlamakta. Eski başkanlardan Ünal Aysal ile camianın önde gelen isimlerinden İnan Kıraç’ın desteğini alan ve yönetimde Adnan Öztürk gibi önemli bir ismi de görevlendirmeyi planlayan Hamamcıoğlu ekibi, futbol takımı için yabancı bir teknik direktör ile anlaşmayı düşünüyor. İtalyan teknik direktörlerden Roberto Mancini ve boşta olan De Zerbi isimleri gündeme gelse de, henüz başkan adayının ağzından spesifik bir isim çıkmadığını vurgulamak gerek. GS TV’de Özbek ile canlı yayına çıkmak istediğini belirten Hamamcıoğlu, seçim kapsamında da il il dernek gezilerine başladı.

Görünüşe göre bu yarışta sürpriz bir üçüncü adayın çıkması, çıksa da kazanması pek mümkün değil. Yine de, iki adayın yarışacağı bu seçimde kıran kırana bir yarışın olacağı aşikar. Tüm Galatasaraylıların umduğu seçimde ve sonrasında kazananın Galatasaray olması, bakalım hangi başkan ipi göğüsleyecek?

*Kapak fotoğrafı haberturk.com sitesinden, diğer fotoğraflar sırasıyla noktakibris.com ve milliyet.com.tr (milimaj.com) adreslerinden edinilmiştir.

Leave a Reply