Maç Raporu: Galatasaray-Zalgiris Vilnius

Şampiyonlar Ligi yolundaki Galatasaray evinde Zalgiris’i ağırlıyordu, Vilnius ekibi evinde elde ettiği 2-2’lik skorla ümitlense de Cimbom için tek hedef galibiyetti. Okan Buruk önceki maça benzer şekilde Muslera-Boey-Nelsson-Abdülkerim-Angelino-Berkan-Oliveira-Kerem-Mertens-Barış Alper-Halil ilk 11’iyle sahadaydı, Buruk oyunculara olan güvenini ifade etmek istemişti ama Zaniolo’nun tribünde olması dikkat çekiciydi.

Ev sahibi avantajı önemli bir unsurdu.

Zalgiris’te ise önceki maçın son golünü atan Kazlauskas bu maçta kırmızı kart cezasından ötürü oynamıyordu. Litvanya temsilcisinin planı tek gollü galibiyet ya da uzatmalara oynamaktı. Bununla uyumlu şekilde, santrayı yaptıktan hemen sonra “kaleye otobüs çekmeye” başladılar diyebiliriz. Uzun süre boyunca orta saha mücadelesiyle geçen maçta, zaman zaman Cimbom kaleyi yoklasa da son hamleyi yapmakta zorlanıyordu. Ayrıca Zalgiris kontra ataklarla ceza sahasına gelse de, yetenek yoksunluğundan ötürü pozisyonlar golle sonuçlanmadı diyebiliriz.

Bu şekilde sıkıcı bir yarım saat seyretsek de taraftar için bu durum pek de uzun sürmedi. 31. dakikada Dries Mertens, kilidi ceza sahası dışından gelişine vurduğu şutla açmayı bildi. Korner sonrasında üstüne gelen topu sağ ayağıyla kalecinin solundan ağlarla buluşturan Belçikalı takımını 1-0 öne geçiriyor ve golü golf sopası sevinciyle kutluyordu. Gol sonrasında seyrek de olsa Zalgiris ve Galatasaray rakip yarı sahaya girmeye devam etti, ancak ilk yarının sonuna dek kritik bir pozisyon gerçekleşmedi. Zalgiris defansı adam kaçırsa da çalım yese de kademe fazlalığıyla savunmada eksik kalmıyordu. Yine de skor iki tarafı da rahat ettirmediği için oyun hızı ve temposu yüksek kaldı. 41. dakikada Mertens’e benzer bir şekilde Kerem uzaktan şut denese de bu sefer top dışardaydı. 43. dakikada ise Boey ceza sahasına giriyor ancak defans topu kornere yolluyordu – sonrasında Barış’ın kafa vuruşu da auta gidiyordu. İlk yarı sonlandığında, maçtaki tek gol ve oyundaki bariz üstünlük Galatasaray’ındı.

Mertens çok klas bir gole imza attı.

İkinci yarıya Cimbom başladı, tempo aynı şekilde devam ediyordu. Bir Galatasaray, bir Zalgiris ceza sahasına girerken gole daha yakın olan taraf Sarı-Kırmızılılardı. 50. dakikada Berkan Kutlu’nun şutu çizgiden çıkarılırken 53. dakikada Zalgiris atağı korner sonrasında golsüz sonuçlanıyordu. 56. dakikada Angelino yerde kalırken Zalgiris oyuncusu Oyewusi sarı kart gördü. Ardından kullanılan frikikte Nelsson istediği gibi kafa vuramayınca top aynı doğrultuda sahayı terk etti. Sonrasında da Galatasaray özellikle sonradan oyuna giren Yunus Akgün ile birkaç fırsatı değerlendiremezken Zalgiris’ten Oyewusi’nin gol çabası Muslera tarafından engelleniyordu. 77. dakikada Kerem’e yapılan müdahaleye hakem kırmızı kart çıkarırken, VAR tarafından bu müdahale sarı kartlık görüldü ve Zalgiris 10 kişi kalmaktan kurtuldu. Oyuna sonradan giren Yunus, Midstjö, Bakambu ve Morutan Galatasaray’ın oyun hızının düşmemesini sağlarken rakip takım buna karşılık veremiyor gibiydi. Kerem’in yerine Kaan Ayhan’ın girmesiyle birlikte, Okan Buruk’in skor üstünlüğünü koruma planı devreye girmişti ve işler yolunda gibiydi.

6 dakikalık uzatmalarda gelen konuk ekip atakları da gerek defans oyuncuları gerekse Muslera’nın müdahaleleriyle bertaraf olurken, son düdükle birlikte artık turu geçen taraf Galatasaray’dı. 9-15 Ağustos tarihlerindeki 3. eleme turu için rakip Slovenya ekibi Ljubljana olurken hedef hâlâ aynı; bakalım Icardi, Zaha ve Kerem Demirbay’ın da listeye eklenmesinin ardından Okan Buruk’un kadro tercihi nasıl şekillenecek…

*Kapak fotoğrafı milliyet.com.tr adresinden, diğer fotoğraflar sırasıyla sondakika.com ve beinsports.com.tr sitelerinden alınmıştır.

Leave a Reply