Yeni Başlangıçlar

Yeni sezon takımlar için hep yeni bir başlangıç demektir, özellikle kötü bir sezon geride bırakıldıysa eğer. Ancak Galatasaray için durum bundan da öte. Bu sezon Sarı-Kırmızılılar için yeni bir yönetim ile yepyeni bir başlangıç diyebiliriz, çünkü yeni bir teknik adam da Florya’da artık: Okan Buruk. Gelin bu yazıda Cimbom’un 2022-2023 sezonu hazırlıklarına göz atalım.

Öncelikle seçimle başlamak gerek. Bildiğimiz gibi, Eşref Hamamcıoğlu’nu mağlup edip Burak Elmas’ın koltuğuna oturan Dursun Özbek ikinci kez Galatasaray başkanı oluyor ve bu sefer önceki döneminde yaşadıklarını yaşamak istemiyor. Dolayısıyla ilk iş olarak Domenec Torrent ile yolları ayırdı ve ikinci başkanı Metin Öztürk’ün de önceden bağlantı kurduğu tanınan bir isimle, genç teknik direktör Okan Buruk ile anlaşma sağladı.

Bir hayalinin gerçekleştiğini belirten Buruk, Fatih Terim’den de destek aldı.

Kariyerinde Elazığspor serüveninden Başakşehir’deki şampiyonluğa kadar çeşit çeşit tecrübe bulunduran Okan Buruk, ilk kez Galatasaray’da gerçekten baskı hissedeceği bir göreve geliyor. Avantajı ise 4 büyüklerden en iyi tanıdığı kulübe, belki de en doğru zamanda gelmiş olmak. Herhangi bir Avrupa elemesi olmadığından dolayı, sezonu geç açacak olan takımda bu yıl transfer bütçesinin daha büyük olduğunu belirtmek gerek. Eski Beşiktaşlı Mario Gomez gibi lig standartları üzerinde olan isimler üzerinde çalışıldığı söyleniyor, buna ek olarak Denayer gibi eski Galatasaraylı oyuncularla da temaslar oldu. Özellikle Marcao’nun olası ayrılığı sonrasında oluşacak boşluk için yerli kontenjanı düşünülerek transfer edilen 28 yaşındaki stoper Abdülkerim Bardakçı’yı ve bek rotasyonu için alınan Kerimcan Karataş’ı düşündüğümüzde, defans için 2’den fazla yeni transfer yapılması sürpriz olur diyebiliriz. Orta saha için henüz durum belirsizken forvet pozisyonunda ise önce iç transferin tamamlanması bekleniyor. Bu mevkiler için halihazırda kiralıktan dönen Yunus Akgün ve Emre Akbaba ile sözleşmesi aktif hale gelen Mbaye Diagne gibi isimlerin takımdaki geleceğine Okan Buruk bizzat karar verecek. Kadroda eksik olan A kalite santrafor ve ‘ribauntçu’ ön libero ihtiyacı tamamlanmadan Galatasaray yeni sezona hazır diyemeyiz, zira geçen sezonda yaşananların ardından bu sezonda da hayal kırıklığı söz konusu olamaz – hele ki taraftarlar için. Ayrıca kaynaklarımız transfer sezonu bitmeden takım için büyük oyuncular ve büyük kaynaklar gelebileceğini dillendirmekte, bu da zaman gerektiriyor ve hiç kolay değil elbette.

Okan Buruk için takım planlamasında oldukça zor kararlar verme zamanı.

Kısacası Galatasaray yeni bir başlangıç olarak gördüğü 2022 yazında lige galibiyetlerle başlamak ve kupada da hasretini dindirmek istiyor, hedef çifte zafer. Görünüşe göre maddi duruma dair hassasiyetler de ikinci planda artık, tıpkı art arda 2 şampiyonluk kazandıran kadronun yapıldığı ve sonrasında Avrupa Fatihi’nin Avrupa biletinin yakıldığı zamanlar gibi. Bakalım bu sefer aynı aktörler Cimbom için daha iyisine imza atabilmeyi başarabilecekler mi ve çiçeği burnunda teknik adam Okan Buruk Florya’da futbolcu olarak yaşadığı başarıların yanına kulübe başındayken yaklaşabilecek mi?

*Kapak resmi aa.com.tr sitesinden, diğer resimler galatasaray.org ve milliyet.com.tr (millimaj.com) adreslerinden alınmıştır.

Leave a Reply