Bazen Ne Yapsan da Olmuyor

Basketbol bir takım oyunu olduğundan çoğu zaman bir oyuncunun gösterdiği muazzam performans, takımdaki diğer oyunculardan yeterli desteği alamadığında heba olabiliyor. Heba demek biraz insafsızca olabilir fakat herkesin bildiği üzere kaybedene puan vermiyorlar. Muazzam performans da sadece istatistik olarak kalıyor. İşte, en azından bu performansları sık gösteren oyunculardan bahsedelim ki hem EuroLeague’te ne cevherler varmış haberimiz olsun hem de oyuncuların performansları tam anlamıyla heba olmasın. Yazının geri kalanında takımları ligin dibine demir atsa da gösterdikleri performanslar ile adlarından söz ettiren birkaç oyuncuyu inceleyeceğiz.

 

Rakim Sanders

f50 (1)

Eski günlerini mumla arayan EA7 Emporio Milan’ın bu seneki en dikkat çekici ismi olan Sanders kısa forvet pozisyonunda oynamaktadır. Atletizmi ile ligdeki sayılı 3 numaralardan olan Amerikalı oyuncu, bu sezon takımına skor anlamında en büyük katkıyı yapan konumunda bulunuyor.  Ritmini bulduğunda savunulması ve durdurulması zor bir oyuncuya dönüşen Sanders, yüzdeli üçlükleri ile rakiplerinin üstüne ekstra düşünmesi gereken bir oyuncu profili çiziyor. İlk yarının sonlarına doğru güzel bir ritim yakalamasına rağmen geçirdiği sakatlıktan ötürü son 3 haftadır formasından uzak kalmak zorunda olan Sanders’ın en kısa zamanda geri dönüp kaldığı yerden devam etmesini diliyoruz. Devam etsin ki bize de yazacak malzeme çıksın!

 

Sonny Weems

f50 (2)

Bu sene İsrail temsilcisi Maccabi Tel-Aviv’in en temel oyuncularından biri konumunda olan Weems kısa forvet pozisyonunda görev almaktadır. Sahip olduğu fizik avantajını yeri geldiğinde çok iyi kullanabilmektedir. Takımı adına en faydalı olduğu nokta ise takımının en çok asist yapan oyuncusu konumunda bulunuyor olması ki çoğu kişi Weems’in asist alanında takımının lideri olmasını ilk seferde tahmin edemez. Her ne kadar izlemesi zevkli bir oyuncu olsa da inişli çıkışlı bir performansa sahip olması, kendisini izlemek isteyenler için üzücü olabilir. İzlemeye karar verirseniz umarım Weems’in iyi gününe denk gelirsiniz.

 

Nicolo Melli

f50

Brose Bamberg’in en önemli oyuncusu konumunda olan İtalyan uzun Melli, gösterdiği performans ile Avrupa’nın sayılı uzun forvetlerinden biri olduğunu göstermiş olup daha şimdiden devlerin dikkatini üzerine çekmiş durumda. Dış şutu olan 4 numaralardan olan Melli, %52.8 gibi korkunç derecede iyi bir üçlük yüzdesi ile on sekiz haftayı geride bıraktı. Üçlük yüzdesinin yanında aynı zamanda takımın ribauntlarının yaklaşık 1/4’ünü tek başına alan İtalyan yıldız bunlarla yetinmiyor, maç başına ortalama 2.2 -bir uzun için muazzam- asist yapıyor. Ritmini bulduğunda izlemesi zaten zevkli olan Bamberg’in izlenebilirliğini tek başına daha da katlayan Melli’den bu performansın devamını bekliyoruz.

 

EuroLeague’in üst seviye takımlarında oynamamalarına rağmen gösterdikleri performanslar ile takımlarını taşımaya çalışan bu oyuncuları izlemek ayrı bir zevk veriyor biz takipçilere. Bu seneki seviyelerini korumaları durumunda ise ileriki yıllarda kendilerini daha üst seviyelerde görmemiz kaçınılmaz gibi duruyor. Ritimlerini koruyup biz izleyenleri memnun etmeye devam etmeleri dileğiyle…

*fotoğraflar euroleague.net adresinden alınmıştır

 

Leave a Reply