Euroleague’deki Transfer Hamleleri: Panathinaikos Athens

Son yıllarda rekabetin hiç eksilmediği ve Avrupa’nın bir numaralı kupası olan Euroleague’de bu sezonun şampiyonu finalde normal sezonu 1. sırada bitiren Olympiacos’u 79-78 yenen Real Madrid olmuştu. 11. kez bu arenadaki zaferine ulaşan Real’i 8 kupayla CSKA, altışar kupayla Maccabi Tel Aviv ve Panathinaikos takip ediyor. Bugünkü yazımda yaz sezonuna yaptığı transferlerle damga vuran Panathinaikos‘u kaleme alacağım. Keyifli okumalar dilerim!

Euroleague’in köklü takımlarından ve iki Yunan temsilcisinden biri olan Panathinaikos son yıllarda istediği başarıyı bir türlü elde edemedi. Ligin en çok şampiyonluk elde eden üçüncü takımı olan ekip son kupasını 2010-2011 yılında kazanmıştı. Aynı zamanda 2011-2012 yılından beri final-four’a kalamayan ekip o sezonu da 4. olarak bitirmişti. Son iki yıldır Yunanistan Ligi’ndeki şampiyonluğu da Olympiakos’a kaptıran ve geçmişindeki başarılardan iyice uzaklaşan ekip bu sezon Euroleague’i 17. sırada bitirdikten sonra haziran ayında transferler çalışmalarına hızlı bir giriş yaptı. Yaptığı transferlerle birlikte gelecek sezonun merakla beklenen takımları arasına girdiklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Bir önceki yazımda da Efes özelinde kaleme aldığım Ergin Ataman’la sezon bitmeden anlaşma sağlayan ekibin önümüzdeki iki yıl boyunca tecrübeli teknik adamla yoluna devam etmesi bekleniyor. Kulüp başkanı Dimitris Giannakopoulos mayıs ayında yaptığı açıklamalarda yıllardır devam eden kötü ve istikrarsız gidişata son vererek tekrar zirve için mücadele etmek istediklerini ve bu yüzden Ergin Ataman’ı tercih ettikleri yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Son derece iddialı açıklamalarda bulunan kulüp başkanı Giannakopoulos’un Panathinaikos’u eski günlerine kavuşturmak için yoğun bir çalışma içinde olduğunu görüyoruz.

Görsel: Mayıs ayında anlaşan Ergin Ataman ve Panathinaikos’un başkanı Dimitris Giannakopoulos.

Uzun yıllardır dikiş tutamayan ve zirveden düşen, OAKA’daki tehlikeli atmosferinin korkunçluğunu bile kaybeden ekip eskiden olduğu yere tekrar gelebilecek mi derken kadrosuna kattığı yepyeni isimlerle birlikte şimdiden iddialı bir konuma gelmeye başladı. Başarılı gard Kostas Sloukas‘ı Fenerbahçe ile girdikleri transfer yarışı sonrası kadrosuna katan ekip aynı zamanda Partizan ile birlikte başarılı bir sezon geçiren Mathias Lessort (12.0 sayı, 7.1 ribaunt, 1.4 asist), sezonu yine Partizan’da bitiren eski oyuncusu Iannouis Papapetrou, Fenerbahçe’de dikiş tutamayan Kostas Antetokounmpo, Türk Telekom’la birlikte Eurocup MVP’si olan Jerian Grant ve Badalona ile çok etkili bir sezon geçirerek parlayan Kyle Guy gibi çok önemli isimleri transfer etti. Son derece önemli olan bu isimlerin Ataman’ın oyun planında nasıl rol alacağı merakla beklenmekte. Efes’in yeniden yapılanmasında da rol alan Ataman, oyuncularından maksimum verimi alarak bu kaliteli isimlerle birlikte topu domine eden, yüksek tempo hücumunu başarılı bir şekilde oynayan bir takım oluşturabilir.

Görsel 2: Ergin Ataman yeni takımı Panathinaikos’un antrenmanında.

Anadolu Efes’le 2 kere Euroleague şampiyonluğu yaşayan Ergin Ataman’ın istekleri doğrultusunda kurulan bu takımın dikiş tutma ihtimalini tutmama ihtimaline göre daha yüksek görmekteyim. Transfer dönemi yaz boyu devam edecek. Takımdan son ayrılan oyuncu olan Ponitka’nın yanı sıra başka ayrılıklar ve yeni gelen oyuncular görebiliriz. Zira çıkan haberlere göre takımın Mirotic’le ilgilendiğini de belirtmek gerek. Yeni yapılanmış bir takım olmalarına rağmen önemli bir iddiaya sahip olarak sezona giriş yapacak olan Panathinaikos’ta işlerin yolunda gidip gitmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Aynı zamanda Türk Milli Takımı’nın koçu olan Ergin Ataman’a bu yeni serüvende başarılar dileriz!

Görseller eurohoops.net ve fotomac.com.tr‘den alınmıştır.

Leave a Reply