Milletler Ligi Sona Erdi: Şampiyon Türkiye!

2018’den beri her yıl düzenlenen ve FIVB üyesi olan üst düzey kadın milli takımların katıldığı uluslararası bir turnuva olan FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi dün gece oynanan final mücadelesiyle birlikte sona erdi. Finalde Çin’i 3-1’lik skorla mağlup eden Filenin Sultanları turnuvanın şampiyonu oldu.

2018 Mayıs ayında start veren ve ilk sezonu Temmuz’da noktalanan Milletler Ligi’nin ilk şampiyonu finalde Türkiye’yi yenen Amerika Birleşik Devletleri olmuştu. Aynı zamanda 2019 ve 2021 yıllarında Brezilya ile iki kere final mücadelesi oynayan ve iki maçı da kazanan ABD üst üste üç sene kupayı evine götürmüştü. 2022 yılında Ankara’da düzenlenen ve ev sahipliği yaptığımız kupada Brezilya bir kez daha finale çıkmayı başardı ancak bu sefer de İtalya’ya mağlup oldu. 2019’u 4. olarak bitiren Filenin Sultanları bir sonraki turnuvada bronz madalya alırken dün gece oynanan mücalede şeytanın bacağını kırarak 30 Mayıs’tan beri devam eden bu uzun serüveni şampiyon olarak tamamladı ve tarihi bir başarıya imza attı.

Görsel: FIVB 2023 Milletler Ligi’nin şampiyonu Milli Takımımız kupayı kaldırırken.

16 takımla oynanan turnuvanın ön eleme turları bu sene Türkiye, Japonya, Çin, Brezilya, Güney Kore ve Tayland olmak üzere 6 farklı ülkede oynanırken final turu Amerika Birleşik Devletleri’nde oynandı. Çeyrek finalde son şampiyon İtalya’yı 25-20, 25-15 ve 25-18’lik set skorlarıyla 3-0 mağlup eden Milli takımımız yarı finalde ise güçlü Amerika Birleşik Devletleri’ni 25-21, 25-14, 24-26 ve 27-25’lik set skorlarıyla birlikte 3-1 mağlup ederek finalde Çin’in rakibi oldu. İnanılmaz bir çekişmeye sahne olan maçta Melissa Vargas 23 sayıyla oynayarak takımımızın en skorer ismi olurken Zehra Güneş bulduğu 14 sayıyla birlikte galibiyete en çok skor katkısı yapan ikinci isim oldu.

17 Temmuz gecesi TSİ 01:30’da başlayan final maçında Çin’e karşı iyi bir ilk set oynayan Filenin Sultanları ikinci seti aynı skorla rakibine kaptırsa da 3. ve 4. setleri Vargas’ın etkili oyunuyla birlikte üstün tamamladı ve 3-1’lik maç skoruyla birlikte kupaya ulaştı. Melissa Vargas 26 sayı üreterek bir kez daha takımın en skorer ismi oldu. Toplam 104 maç oynanan turnuvanın en değerli oyuncusu Melissa Vargas seçilirken en iyi orta oyuncu Zehra Güneş, en iyi libero ise Gizem Örge oldu.

Sezona başantrenörle değişikliğiyle başlamasına rağmen turnuvaya çok iyi hazırlanan ve bu zorlu serüvende harika performans göstererek kupaya ulaşan başantrenör Daniele Santarelli ve Filenin Sultanları‘nı tebrik ediyoruz.

Görsel ntvspor.net‘ten alınmıştır.

Leave a Reply