Yoğun, çalkantılı, inişli çıkışlı bir sezon, beklenmedik transferler, playofflar, final serisi derken koca bir NBA sezonunu Warriors-Cleveland maçlarıyla sonlandırdık. Diğer takımlara göz açtırmadan son 4 sezonu domine eden, finalin değişmeyen isimleri Golden States ve Cleveland rekabetinin kazanan ismi değişmedi ve son 4 yılda 3.kez Cavaliers’ı yenen Golden States Warriors şampiyonluk yüzüğünün sahibi oldu. Hem normal sezonda hem playofflarda muhteşem bir sezon geçiren Lebron James için hayal kırıklıkları çok fazla oldu diyebiliriz. Kırılan rekorlar, neredeyse 40 dakika oyunda kaldığı mücadeleler, kırık bir elle oynanan 3 maç derken Kral nihai hedefine ulaşamadı. Biten sezonun ardından birçok ismin aklındaki en büyük soru işareti Lebron James’in tercihini hangi takımdan yana yapacağı olarak kaldı.  James’in Cleveland’dan ayrılma ihtimali, şu an için kalma ihtimalinden daha yüksek görünüyor. Önümüzdeki sezon kralın nereye gideceğine dair birçok dedikodu dönse de, başı çeken takımlar arasında Los Angeles Lakers, Philadelphia 76ers, Miami Heat, Houston Rockets, San Antonia Spurs, Boston Celtics, Golden State Warriors gibi takımlar bulunuyor.

Boston Celtics

Boston, sadece Doğu Konferansı’nda iddialı olan değil, şampiyonluğa da oynayabilecek bir takım haline geldi. Öyle ki Celtics, playofflarda takımın en önemli isimlerinden Kyrie Irving ve Gordon Hayward sakatlıklarına rağmen neredeyse Cleveland’ı elemek üzereydi. Lebron’a gelince soracağımız soru, Kralın Celtics ile olan ezeli rekabeti bir kenara koyup, şampiyon olmaya aday bir kadronun gücüne güç ekleyerek, şampiyonluğa Celtics ile ulaşmak isteyip istemeyeceği. İkinci önemli sorunun da 2016-2017 sezonunun bitiminde Cavs’ten Boston’a transfer olan Kyrie Irving ve Lebron James’in tekrar beraber oynamaya sıcak bakıp basmaması.

https://www.sporx.com/basketbol/nba/lebron-jamesi-ikna-etmek-icin-yapilmis-30-billboardSXGLQ34257SXQ?sira=26

Golden State Warriors

Zaten 4 sezonu domine edip 3 şampiyonluk almış Stephen Curry, Kevin Durant, Klay Thompson’lı bir takıma bir de Lebron James’i eklemek NBA tarihinde görülmemiş rüya takıma ulaşmak gibi bir şey olur. Fakat olur da Kral böyle bir karar alırsa, Warriors’ta sular kolay kolay durulmaz demek pek de yanlış olmaz.

https://www.sporx.com/basketbol/nba/lebron-jamesi-ikna-etmek-icin-yapilmis-30-billboardSXGLQ34257SXQ?sira=26

Miami Heat

Bildiğiniz gibi Lebron için Miami yabancı olduğu sular değil. Hatta Kral,  2011-2012 sezonunda Miami ile ilk şampiyonluğunu almış, üstüne finaller MVP’si ödülünü kazanmıştı. 2012-2013 sezonunda da senaryo değişmedi ve Kral Miami ile 2. kez şampiyonluğa ve MVP ödülüne uzandı. Başka bir açıdan, eğer Lebron Doğu’da kalırsa, Warriors faktörü ile finallere kadar baş etmek zorunda olmayacak.

Los Angeles Lakers

Kralın nereye gideceğine dair birçok söylenti dolansa da Los Angeles Lakers, Lebron için gösterilen en güçlü adaylardan diyebiliriz. Takımların sağladıklarına baktığımızda da özellikle bu sene transferlerden beklediği katkıyı alamayan ve Lebron’a beklenen ikinci desteği veremeyen Cleveland’dan sonra, Lakers, Lebron’un transfer edilecek tek yıldız olmayacağının sözünü de vermiş durumda.

Philadelphia 76ers

Ben Simmons gibi çaylak sezonunda mükemmele yakın bir sene geçiren, Joel Embiid gibi genç ve yetenekli isimleri bünyesinde barındıran Philadelphia, Kralı takımına çekmeye aday bir diğer takım. Fakat Philedelphia’nın, Golden States gibi Lebron James’in önceliği olmayacağını düşünüyorum.

San Antonio Spurs

Lebron James için ismi anılan bir diğer takım da San Antonia Spurs. San Antonia Spurs’e gitmek için bir sebep  Golden State Warriors’ın Batı’da kurduğu egemenliği Lebron James öndeliğinde sona erdirmek diyebiliriz. Krala övgüler yağdıran koç Gregg Popovich için oynamak da Lebron için de güzel bir fırsat ve deneyim olabilir.

https://www.sporx.com/basketbol/nba/lebron-jamesi-ikna-etmek-icin-yapilmis-30-billboardSXGLQ34257SXQ?sira=23

http://www.espn.com/nba/story/_/id/23772599/destination-lebron-where-king-james-land-free-agency-summer

https://www.sporx.com/basketbol/nba/lebron-jamesi-ikna-etmek-icin-yapilmis-30-billboardSXGLQ34257SXQ?sira=23

https://www.hothothoops.com/2018/6/12/17453074/4-trades-for-miami-heat-to-sign-lebron-james-and-paul-george-this-summer

LeBron James On His Next Big Decision: ‘I Have No Idea’

Leave a Reply