Dünyanın En Büyük Şöleni Başlıyor

4 yılda bir düzenlenen, dünyanın en büyük spor organizasyonu olan FIFA Dünya Kupası başlıyor. 14 Haziran günü Rusya ile Suudi Arabistan arasında oynanacak maçla başlayacak olan devasa organizasyon, 15 Temmuz 2018’deki final maçıyla sona erecek. Turnuvanın ev sahipliğini Rusya yapıyor. 11 şehirdeki 12 stadyum, bunlardan 10 tanesi son 5 yıl içinde yapıldı, bu maçlara ev sahipliği yapacak. Turnuvaya 32 takım katılacak. Bu takımlar 8 grupta mücadele edecek ve gruplarında ilk 2 sırada yer alan takımlar bir üst tura çıkacak. Bu aşamadan sonra eleme turları ile devam edecek.


Şampiyonluk Adayları
Bu turnuvaya tabii ki kimse kaybetmeye gelmiyor. Her takım maçlar kazanmaya hatta kupayı evine götürmeyi istiyor. Fakat öyle takımlar var ki, adeta rakiplerine korku veriyor. Kim mi bu rakipler?

Almanya: Son şampiyon eleme gruplarındaki tüm maçlarını kazandı ve dolu dolu geliyordu turnuvaya. Ne var ki son yaptığı hazırlık maçlarında İspanya ile berabere kaldı ve diğer bir favori Brezilya’ya yenildi. Almanya’ya olan güven biraz sarsılsa da herkes bilir ki onlar bir turnuva takımı ve her zaman en büyük favorilerden birisi.

Almanya Milli Takımı

Brezilya: 2014’deki büyük hayal kırıklığı Brezilya’yı adeta tetiklemiş gibi duruyor. Elemeleri en yakın rikibi Uruguay’a attığı 10 farkla lider bitiren sambacılar, son hazırlık maçlarında Almanya’yı ve ev sahibi Rusya’yı da yendi. Başta Neymar ve Marcelo olmak üzer bir çok yıldızı olan Brezilya, turnuvanın elbette en büyük favorilerinden.

Neymar ve Marcelo

İspanya: İspanyollar 2012’ye kadar kupaları süpürüyordu fakat 2014’de taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı ve gruplarda elendiler. Sonraki dönemde ise iyi bir grafik çizdiler. Gruplarda sadece İtalya ile berabere kaldılar ve Arjantin’le oynadığı hazırlık maçında rakibini 6-1’lik skorla geçtiler. Sayısız yıldıza sahip İspanya, bu kupanın şampiyonluk adaylarından birisi.

İspanya Milli Takımı

Arjantin: Onlar, gruplarını son anda geçtiler, hazırlık maçında İspanya’dan altı yediler. Evet böyle bakınca hiç favori gibi durmuyorlar fakat onlar son finalist ve takımlarında birçoklarının dünyanın en iyisi saydığı Lionel Messi var. İspanya maçında oynamayan Messi, takımının bu kupayı almasını sağlayabilir. Bu onları favorilerden birisi yapıyor.

Messi

Potansiyeller, Bilinmeyenler, Sürprizler
Peki, turnuvaları her zaman favoriler mi kazanır? Elbette hayır, 2016’da Portekiz’in, 1992’de Danimarka’nın yaptığı gibi sürpriz takımlar da kazanabilir. Bu kupada da favori olmasa da sürpriz yapabilecek, potansiyele sahip pek tahmin edilemeyen takımlar var. Biraz da onlara bakalım.

Fransa: Son Avrupa şampiyonasında, Ronaldo’suz Portekiz’e kaybettiler hem de büyük favori olmalarına rağmen. Elemelerde de çok parlak performansaları yoktu açıkcası. Ayrıca son hazırlık maçları sırasında Kolombiya’ya da yenildiler. Fakat inanılmaz bir kaliteye sahipler ve Griezmann liderliğinde bu turnuvanın en büyük potansiyeli hatta bazılarına göre favorilerden birisi.

Fransa Milli Takımı

Belçika: Belçika da Fransa gibi yüksek potansiyele sahip. Kevin de Bruyne, Hazard, Lukaku bunlardan bazıları. Eleme gruplarını da çok rahat geçtiler. Favori olacak kadar büyük bir takım olmasa da Belçika, şampiyon olması bazılarını şaşırtmayacaktır.

Belçikanın Yıldızları

İngiltere: İngiltere her zaman beklentileri yüksek bir ülke. Fakat her zaman bir şeylerle çalkalanıyor ve futbolun önüne geçen çok şey oluyor. Harry Kane gibi bir kaptanın önderliğinde potansiyelleri gerçekten fazla. Ayrıca bu kupaya 1966’dan beri hasret olan ülke, oyuncuların üzerinde büyük baskı oluşturuyor. Bakalım bu baskı nelere sebebiyet verecek.

Harry Kane

Portekiz: Diyebilirsiniz ki, son Avrupa şampiyonunu nasıl favorilerden biri olarak görmezsin, hem de Ronaldo gibi bir dünya harikasına sahipken. Muhakkak bunlar Portekiz’i favori gibi gösterebilir fakat Avrupa şampiyonu olmaları biraz şans olarak görülebilir. Nitekim gruplarında galibiyet dahi alamadan şampiyon olmuşlardı. Ronaldo’nun da form durumu göz önüne alınınca, favori olarak görmek biraz abartı olur. Ama kendimizi “Acaba!” demekten geri alamıyoruz.

Quaresma ve Ronaldo

Mısır: Turnuvaya katılmaya son anda hak kazandılar ve en büyük oyuncuları Salah sakatlıkla mücadele ediyor. Ama bu Mohamed Salah o kadar büyük bir oyuncu ki, konuşmadan geçmek haksızlık olur. Çünkü az sayıda maçla oynanan bu turnuvada her şey olabilir.

Mohamed Salah

2018’in hayal kırıklıklarını ekleyerek son vereceğim yazıma. İtalya gibi bu turnuvayı tam 4 kez kazanan bir ülke, Holllanda gibi yıllardır turnuvanın rengi olmuş bir takım ve Şili gibi Copa America’da rakiplerini deviren takımlar bu turnuvada yoklar. Biz de olmak isterdik fakat yokuz yıllardır. Belki turnuvaya renk katabilirdi bu ülkeler. Kemerlerinizi takın çünkü yakında futbolun en iyisi başlıyor.

 

KAYNAKÇA

http://www.haberturk.com/spor/futbol/haber/1617732-cek-cumhuriyeti-1-almanya-2#

http://tr.beinsports.com/haber/nemyarsiz-brezilyanin-kadrosu-aciklandi

http://www.insanhaber.com/spor/ispanya-milli-takimi-2018-dunya-kupasi-ndan-men-edilebilir-h107391.html

http://skor.sozcu.com.tr/2016/03/08/arjantinin-aday-kadrosu-aciklandi-474597/

 

Louis Saha Has High Hopes for France at 2018 FIFA World Cup

https://www.gettyimages.com/photos/hazard-de-bruyne?sort=mostpopular&mediatype=photography&phrase=hazard%20de%20bruyne

https://www.express.co.uk/sport/football/862897/England-Slovenia-World-Cup-Qualifier-Harry-Kane

https://www.kartalbakisi.com/futbol/portekiz-i-quaresma-ve-ronaldo-tasidi-h22049.html

https://kralspor.ensonhaber.com/salah-misir-milli-takim-kadrosunda-2018-06-04.html

 

 

 

Leave a Reply