Şampiyon Belli Oluyor: NBA Sezon İçi Turnuvasında Final Vakti

Çoğu basketbolseverin ilk göz ağrısı ve en yakından takip ettiği lig olan NBA bu sezon da hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar normal sezon serüveninin sadece çeyreği geride kalırken potansiyelli genç takımların çok iyi bir sezon geçirdiğine tanık olduk. Sezonun dikkat çeken olaylarının başında gelen gelişme ise bu sezon ilk defa düzenlenen “In Season Tournament” oldu.

Görsel 1: Sezon İçi Turnuvası’nın resmi logosu

NBA’in normal sezonunun fazla rekabetçi olmaması ve çok rölantide geçmesi her zaman bir şikayet konusu olmuştur. Böyle bir formatla birlikte noel dönemine kadar olan başlangıç sürecine heyecan katılması hedeflendi. Şu ana kadar her anlamda göz alıcı olan parkeler ve maçları çok daha ciddiye alarak oynayan takımlarla birlikte keyifli bir turnuvayı geride bıraktık. NBA de böylece amaçladığı PR kampanyası ve daha rekabetçi bir başlangıç hedefine ulaşmış oldu. Takımların galibiyet ve mağlubiyetinin normal sezon derecesine de dahil olduğu bu turnuvayı farklı kılan özelliklerden birisi de şüphesiz para ödülü! Çeyrek finalde kaybeden takımların her oyuncusu 50 bin dolar, yarı finalde kaybeden takımların her oyuncusu ise 100 bin dolar kazanıyor. Şampiyon takımın her oyuncusu 500 bin dolar gibi oldukça iyi bir meblağ kazanacakken finalist olan diğer takımdaki her oyuncu ise 200 bin dolar kazanacak. Bu takımlardaki süperstarlar çok yüksek kontratlarla birlikte bu paranın katbekat daha fazlasını kazanıyor olabilir ancak benchte olan ve süre almayan isimler için bu paranın son derece yüksek bir miktar olduğunu söylemek gerek.

Görsel 2: Sezon İçi Turnuvası için özel olarak dizayn edilmiş parkeler.

2023-2024 sezonuyla birlikte ilk defa düzenlenen sezon içi turnuvasında her iki konferans için beşer takımın bulunduğu üçerli gruplar oluşturuldu. Bu gruplar takımların geçen seneki normal sezon sıralamaları baz alınarak oluşturulan torbalarla birlikte yapılan kura çekimiyle belirlendi. Her iki konferansta çeyrek finale çıkan ekiplerin üçü grup liderleri arasından seçilirken dördüncü takım ise en iyi ikinci takım olarak belirlendi. Doğu konferansında Milwaukee Bucks, Indiana Pacers, Boston Celtics‘in grup lideri olarak yükseldiği çeyrek finale en iyi ikinci olan New York Knicks de yükselirken; Batı konferansında Los Angeles Lakers, Sacramento Kings, New Orleans Pelicans grup birinciliği, Phoenix Suns ise en iyi ikincilik unvanı ile birlikte çeyrek finale yükselmişti.

Görsel 3: Finalin oynanacağı salon olan Las Vegas’taki T-Mobile Arena.

Çeyrek final eşleşmelerinde üç tane iç saha takımı kazanırken New Orleans Pelicans deplasmanda kazanan tek takım oldu. 7 Aralık Perşembe gününü 8 Aralık Cuma gününe bağlayan gece Las Vegas’ta, tarafsız sahada iki yarı final eşleşmesi oynanacak. Los Angeles Lakers, New Orleans Pelicans ile; Milwaukee Bucks ise sezonun flaş ekiplerinden Indiana Pacers ile karşı karşıya gelecek. Şu ana kadar sezon içi turnuvasındaki beş maçı da kazanan Los Angeles Lakers daha genç ve daha dinamik bir takım olan New Orleans Pelicans’a göre bir adım daha önde görünse de oldukça çekişmeli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. Bir diğer eşleşmede ise sezona savunma kimliğini kaybederek başlamış olan Milwaukee Bucks son dörde kalan en kuvvetli takım olduğunu kanıtlamaya çalışacak. Tyrese Haliburton’ın harika oyunuyla konferans lideri Boston’ı sürpriz bir şekilde eleyen ve bu sezon çıkışta olan Indiana Pacers’ın Bucks karşısında da son derece olası bir sürpriz peşinde olacağını düşünüyorum. Kazanan kim olursa olsun bu turnuvanın sezonun ilk çeyreğine büyük bir heyecan kattığını düşünüyorum. Las Vegas’ta bitecek olması da şüphesiz ayrı bir hava katmakta. Bu geceki iki maçın ardından cumartesiyi pazara bağlayacak gece TSİ 01:30’da başlaması beklenen final maçının büyük bir çekişmeye sahne olacağına inanıyorum. Bu maçların kaçmayacağını ekleyerek herkese iyi seyirler dilerim!

Görseller nba.com ve sportingnews.com‘dan alınmıştır.

Leave a Reply