Space Soldiers’ın dağılmasından sonra içimizde ukte kalan Türk Süper Counter Strike takımı hasretimiz 2020 yılında Eternal Fire’ın bulunmasıyla sona ermişti. Çokça koç değişse de; MAJER, woxic gibi takımın şu anki kilit isimleri takımdan ayrılıp tekrar geri gelse de takım bu sene sonunda sistemini oturttu.

Eternal Fire’ı kuran ilk kadro.

EF, hepimizi heyecanlandıran çıkışını 2024 Kopenhag Major’ında elimination stageda Team Vitality’i ve Faze’i yenerek yaptı. 3-1’lik üstünlükle son 8’e kaldığımız turnuvada, çeyrek finalde Navi ile karşı karşıya kaldık. Bizi eleyip yoluna devam eden Navi, devamında turnuvanın şampiyonu oldu.

NA’VI ile EF karşı karşıya, PGL CS2 Major Copenhagen 2024.

İzmir, Ankara ve İstanbul’da “Watch Party”lerin düzenlendiği, biletlerin çıktıktan 10 dakika sonra tükendiği bu karşılaşmaya binlerce Eternal Fire hayranı katılıp takımını destekledi. CS’nin sosyal medyası HLTV’de de haber olan bu izleme partileri, Türkiye’de espora olan ilginin ne kadar yüksek olduğunu dünyaya göstermiş oldu.

Ankara’da katıldığım Watch Party’den bir kare.

Space Soldiers döneminden beri bir Türk takımının çıktığı en yüksek dereceyi yapan Eternal Fire; turnuvadan kazandığı puanlarla HLTV sıralamasında 7., EPL sıralamasında 10. sıraya yerleşti.

Space Soldiers

Bize ilk kez Play-off heyecanı yaşatan takımımızı, woxic’i, XANTARES’i, MAJ3R’i, Calyx’i ve en çok da genç yetenek Wicadia’yı tebrik ediyor, daha da başarılı bir EF diliyoruz…

Kaynakça

Görseller aşağıdaki linklerden alınmıştır:

https://res.cloudinary.com/pley-gg/image/upload/c_fill/v1/players/Eternal_Fire_ppqmyc

https://staticg.sportskeeda.com/editor/2024/03/75dc6-17117123661106-1920.jpg

https://liquipedia.net/commons/images/2/23/Space_Soliders_ESL_One_Cologne_2017.jpg

Instagram @eternalfiregg

Leave a Reply