Voleybol Gündemi: CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi

Sezonun ilgiyle takip edilen ve en prestijli liglerinden biri olan CEV Şampiyonlar Ligi, geçtiğimiz haftalarda çeyrek final serileriyle devam etti. Bu yazımızda şampiyonlar ligi çeyrek final maçlarından ve önümüzdeki yarı final eşleşmelerinden bahsediyor olacağız, keyifli okumalar!

20-29 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşen çeyrek final maçlarında Vakıfbank, Eczacıbaşı Dynavit ve Fenerbahçe Opet olmak üzere 3 temsilcimiz yer aldı.

Fenerbahçe Opet

Temsilcimiz çeyrek final eşleşmelerinde Alman ekibi Allianz MTV Stuttgart ile karşılaştı. Almanya’da oynanan maçta 3-2 mağlup olan Fenerbahçe Opet, İstanbul’da oynanan rövanş maçında Allianz MTV Stuttgart’ı 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Rövanş maçında Melissa Vargas 24 sayıyla maçın en skoreri olurken, MVP ödülünün sahibi ise milli orta oyuncumuz Aslı Kalaç oldu. Fenerbahçe Opet, 12 Mart 2024 tarihinde İtalyan takımı Allianz Vero Volley Milano ile yarı final serisinin ilk maçında karşı karşıya gelecek.

Vakıfbank

Çeyrek final eşleşmelerinde İtalyan takımı A. Carraro Imoco Conegliano’yla İstanbul’da karşılaşan Vakıfbank, serinin ilk maçında Conegliano’ya 3-1 mağlup oldu. İtalya’da oynanan rövanş maçında da Conegliano’nun 3-1 galip gelmesi sonucunda temsilcimiz Vakıfbank, 12 yıl aradan sonra ilk defa CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Yarı Finallerinde yer alamamış oldu. Rövanş maçının MVP’si ise Conegliano’dan Amerikalı smaçör Kathryn Plummer oldu.  

Eczacıbaşı Dynavit

Çeyrek final serisinin ilk maçında İtalyan ekibi Savino Del Bene Scandicci ile İstanbul’da karşılaşıp 3-2 galip gelen Eczacıbaşı Dynavit, İtalya’daki rövanş maçında da deplasmanda 3-2 kazanmayı başardı ve yarı finale yükseldi. Rövanş maçının MVP’si Eczacıbaşı Dynavit takımının kaptanı Sırp pasör çaprazı Tijana Boskovic seçildi. Boskovic’in ödülünü pasör Elif Şahin ile birlikte alması ise sosyal medyada övgü topladı. Eczacıbaşı Dynavit, 14 Mart 2024 tarihinde A. Carraro Imoco Conegliano ile yarı final serisinin ilk maçına çıkacak.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Finali Türkiye’de Oynanacak

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın yaptığı açıklamada hem kadınlar hem de erkeklerde CEV Şampiyonlar Ligi finallerinin Türkiye’de oynanacağı duyuruldu.

Kaynakça

https://www.fotomac.com.tr/voleybol/2024/02/19/tvf-baskani-mehmet-akif-ustundag-acikladi-sampiyonlar-ligi-finalleri-turkiyede

https://championsleague.cev.eu/en/articles/2024/italian-party-on-the-last-night-of-the-champions-league-quarterfinals/

https://championsleague.cev.eu/en/women/#quarter-finals

https://tvf.org.tr/avrupa-kupalari/eczacibasi-dynavit-sampiyonlar-liginde-yari-finalde-2/

https://www.fenerbahce.org/haberler/voleybol-kadin/2024/2/fenerbahce-opet-cev-sampiyonlar-ligi-nde-yari-finale-yukseldi#:~:text=Fenerbah%C3%A7e%20Opet%20Kad%C4%B1n%20Voleybol%20Tak%C4%B1m%C4%B1m%C4%B1z,25%2C%2025%2D19%20sonu%C3%A7land%C4%B1.

https://www.livesport.com/tr/voleybol/avrupa/kadnlar-sampiyonlar-ligi/fikstur/

https://www.cnnturk.com/spor/voleybol/cev-kadinlar-sampiyonlar-liginde-yari-final-eslesmeleri-belli-oldu-2024-2090198

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cev_%C5%9Eampiyonlar_Ligi_2024.png

Leave a Reply